9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yerel basına KOBİ statüsü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav, yerel medyanın, yaşadığı sıkıntılardan ancak KOBİ statüsüne alınarak kurtulacağını söyledi. 

Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Yılın En'leri ödül törenine katılmak için Çorum'a gelen Süleyman Ukav, burada yaptığı açıklamada, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak yaklaşık 2.5 yıldır, yerel medyanın içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlardan kurtulabilmesi için, yerel medya şirketlerinin KOBİ statüsüne alınması amacıyla çalışma yaptıklarını belirtti. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Müdürlüğü'nün bir çalışma başlattığını bildiren Ukav, ''Bugün için gelinen nokta, KOSGEB kurulu yasasında değişiklik yapılması, sadece imalat sanayisini desteklemesi ve KOSGEB tarafından sağlanan farklı teşviklerin, hizmet sektörüne de sağlanacak şekilde gösterilmesini öngörüyor'' dedi. 

KOSGEB yasasında yapılan değişikliklerle bölgesel ve yerel gazetelerin, yerel radyoların ve televizyonların kuruluşlarının da KOBİ tanımı içinde yer alabileceğini ifade eden Ukav, şunları kaydetti: Eğer yerel medya bu statüye kavuşturulursa, medya şirketlerinin veya tesislerinin, bazı yapısal ve finansman sorunları bir çırpıda düzelecek, devlet daha iyi denetim yapar hale gelecek ve yerel medyamız çok ciddi bir iyileşmeye kavuşacaktır. Bu konuda herkesin kendi bölgesindeki milletvekillerine elinden geldiği kadar baskı yapması iyi olur. Biz de Ankara'dan elimizden geldiği kadar hükümete bu konuda teklifler götürmeye devam edeceğiz. Yerel medya, yaşadığı sıkıntılardan ancak KOBİ statüsüne alınırsa kurtulur''. 

Süleyman Ukav, ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan Medya ve İletişim Meclisi'nden, teşvik yasasında medya sektörüne ilişkin bölümün daha açık ifade edilmesini istediklerini söyledi. Ukav, Radyo Televizyon Üst Kurumu tarafından radyo ve televizyonlardan alınan yüzde 5+5 kesintinin düşürülmesi ve haber ajanslarının sattıkları haberler için faturalarda yüzde indirimine gidilmesi gibi taleplerde de bulunduklarını bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 12:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?