20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Yeşilırmak Havzası illerine tanıtım

Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği (YHKB) üyesi Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ın birlikte katıldığı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'nda bölgenin tanıtımı yapıldı.


11-15 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde 150 bin metrekarelik ICCBerlin Exhibition Center'da düzenlenen ve 180 ülkeden 13 bin kişinin katıldığı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'nda YHKB üyesi Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illeri hazırlanan stantda katılımcılara tanıtıldı. Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek başkanlığında fuara katılan YHKB üyesi iller, çeşitli materyaller dağıtarak kendi illerinin tanıtımını yaparken, fuara katılan bazı turizmci firma yetkilileri de fuar boyunca iş bağlantıları kurdular.


Fuarın YHKB üyesi iller için çok faydalı olduğunu ve kurulan temasların meyvesinin önümüzdeki yıllarda alınacağını belirten Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında fuar boyunca yapılan çalışmaları anlattı. Çok faydalı geçen fuardan elde ettikleri bilgileri burada paylaşacaklarını açıklayan Özgödek, fuarın yanı sıra Berlin'de yaptıkları gezilerde edindikleri izlenimleri not alarak bölge illerinde neler yapılabileceğini masaya yatırdıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 20:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?