3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

YHKB'ye uluslararası kalite ödülü

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB), Amerika'da düzenlenen BID Uluslararası Kalite Zirvesi'nde 'altın' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Amerika'nın New York kentinde düzenlenen BID Uluslararası Kalite Zirvesi'nde dünyadaki 93 ülke sektörlerinde lider, uluslararası arenada kendini kanıtlamış kurum, kuruluş ve şirketlerin temsilcilerinin katıldığı törende, Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'u kapsayan Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği'ne uluslararası kalite ödülü verildi.

Ödülü Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Amasya Valisi Celalettin Lekesiz alırken, birliğin kazanmış olduğu Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü (IQS), tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan ve şirket veya organizasyonlar tespit edilerek veriliyor.

Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği'nden edinilen bilgiye göre, bu ödül Yerel Yönetim Birliği bazında Türkiye'ye verilen ilk ödül unvanını da alırken, Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü'nün her bir şirkete, liderlik, kalite, inovasyon, mükemmellik, teknoloji, müşteri hizmeti ve prestij konularına önem vererek kurumsal bir başarı elde etmelerinden dolayı verildiği belirtildi.

Amasya'nın merkez olarak kabul edildiği Çorum, Tokat ve Samsun illerinin de içinde yer aldığı Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği, bölgesel kalkınma çerçevesi içerisinde Türkiye'de kurulan ilk birlik unvanını alıyor.

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'in son yıllarda birlik içerisinde yaptığı çalışmalar arasında 2007 yılında Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA'ya üye olurken, birliğin EURADA'ya üyeliği sonrasında bölgenin uluslararası açılımının sağlanması yönünde önemli katkılar sağlandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 22:31:20
Güncelleme :27 Mayıs 2008 Salı 22:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?