2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yıldırım: Siyaseti temize çektik

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, yıllardır siyasi partilerin vaat olarak sundukları hizmetleri AK Parti iktidarının gerçekleştirdiğini ve yapılan hizmetlerle Türkiye'nin çehresinin değiştiğini söyledi.

İHA Çorum Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Milletvekili Murat Yıldırım, ziyarette Bölge Müdürü Bülent Özkaleli'ye kendi dönemine ait çalışmaları anlattı. AK Parti hükümetinin ülke için bir şans olduğunu belirten Yıldırım, "Biz iktidara geldikten sonra ayrımcılığa son vererek, kardeşliği ve eşitliği savunduk, özgürlüklerin savunucusu olduk. Biz söylemlerle değil, icraatlarla vatandaşlarımıza hizmet ettik. Yapılan duble yollar, KÖYDES, BELDES ve konut hamlesi ile Türkiye adeta yeniden şekillendi ve bu şekillenmeden Çorum da nasibini aldı" dedi.

Çorum'un 30 yıldır siyasi partiler tarafından dillendirilen sorunlarının birer birer çözüldüğünü ifade eden Yıldırım, "Çorum'da yıllardır üniversitenin kurulması, çevre yolunun yapılması, Teşvik Kanunu, konut yapılması, havaalanı gibi konular siyasi partilerin her seçimde dile getirdiği önemli bir propaganda aracı idi. Biz, 'İktidara geldiğimizde bunları yapacağız' dedik. Hitit Üniversitesi kuruldu, Çorum-Kırıkkale-Ankara, Çorum-Samsun-Amasya duble yolu, Alaca-Yozgat duble yolu inşaatları hızla devam ediyor ve bitmek üzere. Çorum Teşvik Kanunu'na alınarak, yıllardır yenilen hakkı yeniden kazanıldı. Merzifon Havaalanı'nın sivil trafiğe açılmasıyla, söz verdiğimiz havaalanı projemizi de gerçekleştirmiş olduk. TOKİ konutlarıyla Çorum'da ilçe büyüklüğünde yeni bir kent oluşturduk. Çorum her alanda alması gereken yatırımları almıştır ve bundan sonra da alacaktır" şeklinde konuştu.

Siyaseti temize çektiklerini kaydeden Murat Yıldırım, "Biz kirli siyaset istemiyoruz, söylemler kalp kırar, yatırım ve hizmetler ise her ili ve ülkeyi kalkındırır. Biz kavga değil, hizmet ve proje üretilmesinden yanayız. Biz muhalefete yüklenelim, muhalefetle atışalım, yatırım yapmayalım. Böyle bir siyasi anlayışın kime faydası olur; hiç kimseye. Biz muhalefetin de eleştiri yaparken yapıcı ve yol gösterici olması taraftarıyız. Biz halkımıza verdiğimiz sözleri tuttuk, halkımız da bize artık güveniyor" diye konuştu.

"SOSYAL BARIŞI SAĞLADIK"
Çorum'daki kardeş kavgası yüzünden çok acı çektiklerini ifade eden Yıldırım, oluşturdukları eşit hizmet ve sosyal barış anlayışı içerisinde Çorum'da kırgınlıkların giderildiğini ve kardeşliğin pekiştirildiğini söyledi. Tarihi ve kültürel değerlere saygılı bir anlayış içerisinde halkın sıkıntılarının çözüm yollarını arayan bir anlayışla hareket edilerek hem Çorum'da hem de Türkiye'de sosyal barışın sağlandığını anlatan Yıldırım, ''İnsanlar farklı inançlarda olabilirler, kültürel anlayışları farklı olabilir. Ancak bu ülkede yaşıyorsak bu ülkenin birlik ve beraberliğini korumak ve kollamak durumundayız. AK Parti hükümetinin anlayışı, sosyal barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak ve yaşam alanlarının insanlara yakışır hale getirilmesidir" dedi.

Çorum'un ciddi bir turizm potansiyelinin olduğunu ve turizmden yeterince pay alması için ciddi projelerin hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden Yıldırım, "Çorum tarihi ve kültürel yapısıyla adeta bir turizm cenneti. 3 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Hitit medeniyetini topraklarında barındırmış, doğal güzellikleri ve yaylalarıyla adeta bir turizm merkezi. Biz buraların canlandırılması, yerli ve yabancı turistin Çorum'a getirilmesi yollarını arıyoruz. Bu etapta turizm mekanları yeniden elden geçirilecek. 5 yıldızlı oteller yapılıyor ve yeni yeni turizm alanları açılması planlanıyor. 2008 yılı Çorum için adeta bir turizm seferberliği olacak" şeklinde konuştu.

"KAMPÜSÜN BİR AN ÖNCE KURULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Vaat edip de yapamadıkları tek projenin demiryolu projesi olduğunu anlatan Yıldırım, "Biz halkımıza verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Ancak demiryolu konusunda ülke kaynakları göz önüne alındığında projemizde gecikme olmuştur. Yine de demiryolu projemiz er ya da geç mutlaka Çorum'a gelecektir. Taşımacılıkta önemli bir katkı sağlayan demiryolunun mutlaka Çorum'dan geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Bir ilin gelişmesi için üniversitenin önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Yıldırım, kampüs alanında çalışmaların başlatılması amacıyla Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirterek, Çorum'un yıllardır beklediği üniversitenin bir tabela üniversitesi olmaması için altyapı çalışmalarının sağlam yapıldığını söyledi.

Murat Yıldırım, Türkiye'de Hitit Üniversitesi ile birlikte 40 üniversitenin bulunduğunu hatırlatarak, Çorum'da etkin ve etkili bir üniversite için tüm Çorum olarak el ele çalışılmasını istedi. Yıldırım, "Çorum'a altyapısı sağlam bir üniversitenin kurulması için çalışıyoruz. Her kesimle işbirliği içerisine girerek, Hitit Üniversitesi'nin kampüs alanını oluşturacağız ve Türkiye'de etkili bir üniversite olacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 12:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emekci19 IP: 88.232.234.xxx Tarih : 4.01.2008 03:02:45

Sayın vekilim nasıl temız siyaset.Partinizn belediye baskanı 20 tane leblebıcıyı yıktı.Kacak oldugu ıcın.Yıkmada haklıdırda.Ama 2007 yılında kacak yapılan bır tane leblebıcıyı yıkmadı.Neden acaba?O kısı sızın partınıden beledıye encumen uyesı olmasımımı bu yıkımı gerceklestımedı.Sayın vekılım tum vatandaslarınıza adıl davranın.Herkeze aynı davranın.Yıkın o leblebıcıyde gorelım adaletınızı.