8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Yıldırım 20 hektar ormanı kül etti

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza Beldesi Abdullah Yaylası'nda, yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınında 20 hektarlık çam ağacı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza Beldesi Abdullah Yaylası Eminlik Deresi'nde öğleden sonra yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına ilk etapta Kargı ve Hacıhamza Belediyesi ekipleri müdahale ederken, yangının büyümesi üzerine Ankara Orman Genel Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopterleri çağırıldı. Ayrıca Çorum, Amasya Tosya, Osmancık, Ilgaz itfaiye ekipleriyle Orman işletme Müdürlüğü'ne ait 100 kişilik ekip de yangına müdahale etti. İtfaiye araçları arazinin engebeli olması sebebiyle yangına müdahale etmekte zorlandı.

Yangında 20 hektarlık çam ve bozuk bitki örtüsü kül oldu. İtfaiye ekipleri ve köylüler tarafından kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürerken, rüzgarında etkisiyle ormanlık alan yeniden alev aldı. Ekipler, yangını söndürmek için yoğun çalışma yapıyor. Yangınla ilgili açıklama yapan Kargı Orman İşletme Müdürü Bayram Koçkan, öğle saatlerinde havanın bozulduğunu ve yıldırımların düştüğünü belirterek, düşen yıldırımlar sebebiyle yangının çıktığını ve Abdullah Yaylası'nda 15 dönüm arazinin yanarak kül olduğunu söyledi.

Bayram Koçkan, "Bugün öğleden sonra yıldırım düştü ve ormanımızda bir anda yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. Ekiplerin müdahalesine rağmen yangın yaklaşık 5 saat süren çalışma sonrası güçlükle kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın etkisiyle zaman zaman tekrar alevleniyor" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 13:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?