3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Yılın Annesi yangınzede Şehri Nine

Çorum’da yılın annesi, yangında evlerini kaybeden Saraycık Köyü’ndeki en yaşlı kadın olan 80 yaşındaki 3 çocuk annesi Şehri Güneş seçildi. İl Genel meclisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu yılın annesinın Saraycık Köyü’ndeki kadınlardan belirlenmesi kararı alındı.

Saraycık köyü’ne düzenlenen ziyaret sırasında köyün en yaşlı kadını Şehri Güneş, yılın annesi olarak belirlendi. Yılın annesi seçilen Saraycık Köyü anneleri adına Çorum İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Ertekin, tarafından 80 yaşındaki Şehri Güneş’e hediyesi verildi. Çıkan yangın sonucu 106 ev tamamen yanan Saraycık Köyü’nde köylüler Çorum Valiliği ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda yaşarken, Meclis Başkanı Ahmet Ertekin, çadırda kalan köylü kadınlarını ziyaret ederek anneler gününü kutladı.

Ahmet Ertekin, İl Genel Meclisi olarak bu yıl evlerini kaybeden Saraycık Köyü’ndeki kadınların yılın annesi seçmeyi uygun bulduklarını belirterek, "Saraycık Köyü’ndeki kadınlar evlerini eşyalarını yangında kaybettiler, ancak umutlarını yitirmediler hayata sıkı sıkı sarıldılar. Bu fedakar kadınları İl Genel Meclisi olarak yılın annesi seçmeyi uygun bulduk. Bu önemli günde bu annelerin yanında olmak ve onlara destek vermeye geldik. Yılın annelerinin göz yaşlarını kısa sürede dindirmeye geldik" dedi.

Ahmet Ertekin, yılın annesi olarak Saraycık Köyü anneleri adına ödül verdiği Şehri Güneş’in çadırını ziyaret ederek bir süre sohbet yaptı. Ertekin;"Saraycık Köyü’ndeki kadınların çektikleri çileleri gördüklerini ve bu çilelerin en kısa sürede mutluluğa dönüştürülmesi için çalışacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 11:25:17
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?