5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Yüksekokul için ilk adım

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NDEN ALACA'DA YÜKSEKOKUL İNCELEMESİ

Çorum'un Alaca ilçesine meslek yüksekokulu kurulması için yapılan girişimlerden sonuç alınmaya başlandı.

Alaca'ya yüksekokul kurulması için Alaca Kaymakamı Şahin Arsal ve Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz'ın yaptığı gayretli çalışmalar sonucu ilk somut adım atıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Alaca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından yüksekokul yapılması planlanan bölgelerde incelemede bulundu. Rektör Prof. Dr. Kılıçkaplan, Alaca'nın yüksekokul için gerekli altyapı ve donatılara sahip olduğunu söyledi.

İlk olarak meslek yüksekokulu için öngörülen belediye hizmet binasında Kaymakam Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alacahöyük Belediye Başkanı Rıza Bek, Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ile birlikte incelemelerde bulanan Rektör Kılıçkaplan, daha sonra da yurt için öngörülen eski jandarma binasını gezdi. Alaca'nın yüksekokul taleplerini değerlendirmeye alacaklarını ifade eden Kılıçkaplan, daha geniş çaplı bir inceleme için tekrar Alaca'ya geleceklerini kaydetti.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Kaymakamlık, belediye, sivil toplum kuruluşları olarak ilçeye yüksekokul kurulması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını vurguladı.

Rektör Kılıçkaplan, yüksekokul için gösterilen fiziki mekanlarda yaptığı incelemenin ardından belediyeye ait Veli Çayırı Parkı ve ilçe stadını gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NDEN ALACA'DA YÜKSEKOKUL İNCELEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:09:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 17:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?