8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Zabıta 2006'da 140 bin YTL ceza kesti

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2006 yılı içerisinde yapılan denetimlerde, kurallara uymayan 301 kurum, kuruluş ve kişilere toplam 140 bin YTL para cezası kesildi. 

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ögütverici, il genelinde esnaf ve işletmelerin huzur ve güvenliğini sağlamak için yoğun çaba gösteren Zabıta Müdürlüğü'nün tüm uyarılarına rağmen kurallara uymayan 301 işyerine ceza uyguladıklarını söyledi. Belediyeyi ilgilendiren, özellikle gıda alandaki konularda yapılan denetimlerden taviz vermediklerini ifade eden İsmail Öğütverici, belediyenin hedefinin işyerlerini cezalandırmak olmadığını belirterek, "İşyerleri kurallara uyulması konusunda yazılı ve sözlü olarak uyarıyoruz. Defalarca uyarılmalarına rağmen kurallara uymayan kurum ve kişiler hakkında yasaların gerektirdiği cezaları uyguluyoruz" dedi. 

İsmail Öğütverici, 2006 yılı içerisinde zabıta ekipleri tarafından birçok denetim yapıldığını ve bu denetimlerde Kabahatler Kanunu'nda belirtilen kurallara uymayan 301 kişi ve kuruma 49 bin YTL, umuma açık yerlere yönelik yapılan denetimlerde de 50 bin YTL para cezası uygulandığını, toplu taşımacılık yapan sürücülere de hatalı davranışları nedeniyle 42 bin YTL para cezası kesildiğini kaydetti. İşyeri sahiplerinin mutlaka kurallara uyması gerektiğini anlatan İsmail Öğütverici, 2007 yılından itibaren geçerli olmak üzere tüm cezaların yüzde 7.8 oranında zamlandığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 10:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?