5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Zarife Nine'nin öğrenme azmi

ZARİFE NİNE 78 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde açılan kursta okuma yazmayı öğrenen 78 yaşındaki Zarife Eröksüz, "Allah emeği geçenlerden Allah razı olsun. 78 yaşında bize okumayı ve yazmayı öğrettiler. Geç de olsa okumayı öğrenmek çok güzelmiş" dedi.

Sungurlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursunda okuma yazmayı öğrenen 23 kursiyer için belge töreni düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen belge törenine İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Kaymakam Refiki Onur Yeniay, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, işadamı Haydar Ali Öztaş, öğretmenler, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

Sungurlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta, dersler günde 4 saat üzerinden yapıldı. Yaklaşık 1 ay süren kurslarda başarılı olan kursiyerler okuryazarlık belgelerini protokol üyelerinden aldı. Kaymakam Hulusi Şahin'in uyguladığı mini teste başarılı olan kursiyerler okuryazarlık belgesini alırken, sevinç gözyaşlarını tutamadı. Bazı kursiyerler, "Şükür Allahıma bu günleri de gördüm artık ölsem de gam yemem" diye konuştular.

Okuma yazma bilmeyenlerin içinde biri vardı ki bütün gözler onun üzerindeydi. 78 yaşına girmesine rağmen okuma yazma kursuna gelerek Kurs öğretmeni Nurhan Kopan'a "Hocam bana da okuma yazma öğret" diyerek kurslara başlayan Zarife Eröksüz, "Artık gazete okuyabileceğim, yazılan her şeyi okuyacağım. Allah emeği geçenlerden razı olsun" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursunda başarılı olan kursiyerlerden Leyla Alaycıoğlu'da eşi Çelebi Alaycıoğlu'nun isteği ile okuma yazma kursuna katıldığını belirterek, "Eşim bana okuma yazmayı öğren arkadaşlarının yanında şiir yazıp, saz çalacağım dedi. Bende okuma yazmayı öğrendim" diye konuştu. Leyla Alaycıoğlu'nun eşi Çelebi Alaycıoğlu eşine yazdığı "Okuma Yazmayı Öğrendin Leylam" adlı şiirini okudu.

Kursta başarılı olan diğer kursiyerler ise, "Bize okuma-yazma kursu açan Sungurlu Halk Eğitim yetkililerine ve hocamız Nurhan Kopan'a teşekkür ederiz. Burada aldığımız eğitimle artık bu güne kadar eksik öğrendiğimiz dini bilgilerimizi de okuyup öğreneceğiz" şeklinde konuştular.

Belge töreni yapılan ikramların ardından sona erdi.

ZARİFE NİNE 78 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
ZARİFE NİNE 78 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
ZARİFE NİNE 78 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 16:18:03
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?