4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Zehir satıcılarına polis darbesi

ÇORUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Çorum Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak adlandırılan gruplarla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı.

223 gram esrar maddesi, 28 adet uyuşturucu nitelikli hap, 24 gram kenevir tohumu, 4 kök kenevir bitkisi, 7 paket esrar içmek için kullanılan sarma kağıdı ve esrar içiminde kullanılan nargile düzeneğinin ele geçirildiği operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 8'i sevkedildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Çorum İl Emniyet Müdür Vekili Zeki Sevinç, "KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Çorum'da düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen S.C., M.K., A.Ş., E.C., H.U. ve S.Y. isimli şüpheliler hakkında yasal takip başlatılmış, ardından düzenlenen operasyonlarda ise 223 gram esrar maddesi, 28 adet uyuşturucu nitelikli hap, 24 gram kenevir tohumu, 4 kök kenevir bitkisi, 7 paket esrar içmek için kullanılan sarma kağıdı ve esrar

içiminde kullanılan nargile düzeneği ele geçirilmiş, gözaltına alınan zanlılardan U.Ş. ve E.S. adlı şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanmıştır" dedi.

Emniyet Müdür Vekili Sevinç, "Planlı çalışmanın nihai aşamasında suç organizasyonun deşifre edilmesi ile birlikte 27 Ocak 2010 günü uyuşturucu madde ticareti yapan S.C., M.K., A.Ş., E.C., H.U. ve S.Y. ile bu şüphelilerden uyuşturucu madde temin ederek kullanan 16 şüpheli, Ankara, Samsun ve Çorum illeri ile Çorum'un İskilip ve Laçin ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonla birlikte yakalanmışlardır. Uyuşturucu madde kullandığı şüphesi ile yakalanan 16 şüpheli, haklarında 'TCK 191/1 Mad. Muhalefet

Uyuşturucu Madde kullanmak ve bulundurmak' suçundan yapılan işlemin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Şüpheliler S.C., M.K., A.Ş., E.C., H.U. ve S.Y. hakkında ise "TCK 188/3 Uyuşturucu ve Uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan yürütülen soruşturma sonucunda 29 Ocak 2010 günü sevk edildikleri Çorum 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı.

3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 8 zanlı Çorum L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

ÇORUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
ÇORUM'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 17:31:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 21:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?