8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Zimmetten tutuklanan bankacı öldü

Çorum'da çalıştığı banka şubesinde müşteri hesaplarında oynama yaptığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanan emekli müdür yardımcısı Şerife Özçevik (51), yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Edinilen bilgiye göre, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunun emekli bankacı Şerife Özçevik, cezaevinde aniden rahatsızlanması ve bilincini kaybetmesi üzerine Çorum Devlet Hastanesi'ne, oradan da Ankara Numune Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Özçevik, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen dün gece hayatını kaybetti. Şerife Özçevik, bugün Çorum'da öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Ulumezar'da toprağa verilecek.

Ziraat Bankası Çorum Merkez Şubesi'nde 8 yıl müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005 yılında emekli olan Şerife Özçevik hakkında yurtdışında yaşayan gurbetçilerin hesabında oynama yaptığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla banka genel merkezi tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca hakkında 400 bin YTL'lik tazminat davası açılmıştı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından hakkında Çorum'da mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkartılan Şerfi Özçevik, bir süre İstanbul ve Antalya'daki yakınlarının yanında kaldıktan sonra Ocak ayında Çorum'a gelerek polise teslim olmuştu. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polis tarafından 11 Ocak 2007'de yapılan "Banko" isimli operasyon kapsamında emekli bankacı Şerife Özçevik'in yanı sıra eniştesi O.B. ile yeğenleri S.B. ve S.B. gözaltına alınmıştı. Yakalanan 4 kişi tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 09:30:07
Güncelleme :12 Temmuz 2007 Perşembe 11:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?