3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

30 bin abone doğalgaza kavuşuyor

Çorum Gaz 2005 yatırım programını 30 Ekim tarihinde tamamlıyor. Bu yıl 30 bin abone gaz kullanacak.
Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çorum Gaz'ın çalışmalarını 30 Ekim'de tamamlayacağını belirterek, bu yıl doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşların en geç 30 Eylül 2005 tarihine kadar abone olmaları gerektiğini söyledi.

30 Eylül 2005 tarihinden sonra abone olanlara bu yıl doğalgaz bağlanamayacağını ifade eden Kasım Kahraman, "Vatandaşlarımız bu yıl doğalgaz kullanmak istiyorlarsa mutlaka abone olmaları gerekiyor. 30 Ekim'de çalışmalarımızı tamamlayacağımız için vatandaşlarımız 30 Eylül 2005 tarihine kadar abone olurlarsa bu yıl doğalgaz kullanabilecekler. Bu tarihten sonra abone olanlar ise, ancak gelecek yılki çalışma sezonunda evlerine doğalgaz verilecektir" dedi.

Kahraman, "Ekiplerimiz çalışırken, vatandaşlarımız abone olarak binaların önüne servis kutularını koydursunlar. Evlerine gazı sonra bile bağlatmak isteseler dahi servis kutularını koydursunlar, çünkü ekiplerimiz çalışmalarını tamamladıkları anda, belediye ekipleri o bölgelere asfalt dökecek, bu nedenle asfalt dökülen alanlarda yeniden yolun kazılması gerekir buda çalışmalarımızı engeller" diye konuştu.

Çorum Gaz yaptığı çalışmalarla Türkiye'de rekora koştuğunu belirten Kasım Kahraman, Çorum'da 50 bin gaz kullanacak potansiyelinin bulunduğunu bu yıl 30 bin abone hedeflediklerini ve şuana kadar 21 bin 500 aboneye ulaştıklarını kaydetti. Kahraman, yıl sonu itibariyle abone sayısının 30 bine ulaşacağını ve böylelikle 2 yıl içerisinde Çorum'da yüzde 60 oranında abonelerin gaz kullanımının sağlanmış olacağını ifade ederek, bu çalışma temposunun Türkiye'de rekor olduğunu bildirdi.

Çorum'a 2 yıl içerisinde 14 milyon dolar yatırım yaptıklarını anlatan Kasım Kahraman, "Çorum'da bu yıl çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Hedeflerimizin üzerinde çalışmalar yaptık. Bu yıl çalışma programında olan 70 kilometre poletilen boru, 10 kilometre çelik boru döşemeyi hedeflerken şunad 76 kilometre çalışma yaptık. Bu yıl hedeflerimizin çok üzerinde çalışma yapacağız" şe konuştu.

Çorum'da doğalgaz dağıtım ihalesini aldıktan sonra 139 günde Çorum'a doğalgazı getiren ve abonelerin kullanmalarını sağlayan Çorum Gaz bu yıl aldığı 8 ilin doğalgaz dağıtım ihalesinde, Çorum'daki başarıyı elde etmeye çalışıyor.

Doğalgaz Dağıtım İhalesi alınan Nevşehir, Niğde, Kastamonu, Çankırı ve Karabük, Denizli ve Yozgat ilinde vatandaşların en kısa sürede doğalgaz kullanmalarını sağlanması amacıyla bu illerde fizibilite çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, "İhalesi alınan illerin yöneticileri ile gerekli görüşmeler yapılmaktadır. Çorum Gaz olarak bu illere en kısa sürede doğalgaz kullanımı sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 12:28:31
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 07:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?