3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Büyük yangının yaraları sarılıyor

Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Saraycık Köyü'nde çıkan yangında evlerini kaybeden 87 aileye verilecek konutların temeli atıldı. Saraycık Köyü'nde 18 Nisan 2005 tarihinde çıkan yangın sonucunda, 110 haneli köyün 106 hanesi tamamen yok olmuştu. Yangının ardından hükümet tarafından köylülere 1 yıl içerisinde evlerinin yapılarak teslim edileceği sözü verilmişti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından, Saraycık Köyü'nün yerinin oturuma elverişli olmaması nedeniyle bölgenin Kargı İlçesi merkezinde Bahçelievler mevkiine taşınmasına karar verildi. Yeni yapılacak 87 evin temeli atıldı.
AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Kargı Kaymakamı Ömer Toraman ile birlikte yeni yapılacak konutları yerinde inceledi. Saraycık köylülerine söz verdikleri gibi evleri yıl sonunda teslim edeceklerini belirten Ali Yüksel Kavuştu, "Saraycık Köylüleri bu yılın sonunda evlerine kavuşacak. Köylülerimiz kışı kendi evlerinde geçirecekler" dedi.
Kavuştu, evlerle birlikte 41 adet ahır ve samanlığın da yapılarak köylülere teslim edileceğini ifade etti. Kavuştu, "AK Parti Hükümeti darda olan ihtiyacı olan her vatandaşımızın yanındadır. Hükümetimiz mağdur olan vatandaşları bu mağduriyetlerinden en kısa sürede kurtarmak için her zaman çalışmaktadır. Bizler halkımıza vermiş olduğumuz sözlerimizi mutlaka tutarız. Saraycık köylülerimize de söz verdiğimiz gibi evlerine bu yıl kavuşacaklar" şeklinde konuştu.

Kargı İlçesi'ne taşınan Saraycık Köyü'nün evlerinin yapım ihalesini alan ZY İnşaat sahibi Gürsel Karadağ, 50 bin metrekare alana kurulacak olan Saraycık Köyü'nde hak sahiplerine 500 metrekarelik alanlar tahsis edileceğini ve bu 500 metrekarelik alanlar içerisine 76 metrekareden oluşan evle ahır ve samanlıkta yapacaklarını kaydetti.
Depreme dayanıklı betonarme şeklinde evlerin yapılacağını belirten Gürsel Karadağ, "Evlerin temel açma çalışmalarına başladık ve şu anda 10 evin temeli atıldı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ödeneklerde herhangi bir sıkıntı yok. Bu şekilde çalışmalarımız devam ederse, Aralık ayı içerisinde Saraycık köylülerine evlerini rahatlıkla teslim edebiliriz" açıklamasında bulundu.

Kargı Kaymakamı Ömer Toraman, Saraycık Köyü'ne devletin yardımlarının devam ettiğini belirterek, köyü sürekli olarak ziyaret ettiğini ve vatandaşların ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayacaklarını ifade etti. Toraman, "Devletimiz Saraycık Köyü'nün ihtiyaçlarını sürekli olarak karşılıyor. Köylülerin sıkıntılarını gidermek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Köy muhtarıyla sürekli olarak irtibat halindeyiz. Şu anda vatandaşlarımız halen çadırlarında yaşamaktadır. Evlerin yapının ardından köylüler evlerine yerleştirilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 10:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAMİL AVCI IP: 85.96.200.xxx Tarih : 29.09.2005 12:36:42
EVLER YAPILIYOR ÇOK GÜZEL.BEN BİR SARAYCIKLI OLARAK , YAHU BU KÖYLÜ KÖYÜNE , TARLASINA , BAĞINA BAHÇESİNE NASIL HERGÜN GİDECEK SAYIN YETKİLİLER BUNU HİÇ DÜŞÜNDÜMÜ ACABA 35 KM YOL GİDİŞ GELİŞ 70 KM BU KÖYLÜ SENEDE BİR DEFA PİRİNÇ HASATINDA PARA YÜZÜ GÖRÜYOR ODA MASRAFA İLACA VS BU KÖYLÜ NE YAPACAK NASIL YOL MASRAFINI KARŞILAYACAK.