3
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

Belediyede toplu-iş sözleşmesi

Çorum Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 2008 yılı başından beri süren ve 565 işçiyi ilgilendiren Toplu-İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Kültür Düğün Salonu'nda düzenlenen imza töreni adeta şölen havasında gerçekleştirildi. 'Büyük Başkan' sloganlarıyla işçiler tarafından dakikalarca alkışlanan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, daha önce sendika ile anlaştıkları ilk yıl 4 YTL ikinci yıl için 2 YTL'lik anlaşmayı işçilerin alkışlı talepleri karşısında her iki yıl içinde 4 YTL zam yaptı.

Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş, işçinin hakkını yemeyen ve kendisini bir işçi gibi gören Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın Türkiye'ye örnek olacak sözleşmeyi itiraz etmeden kabul etmesini kendilerine doping etkisi yaptığını belirterek, "Bizi üzmeyen ve alın terimizin hakkını veren belediyeye bizde emeğimizi ve alın terimizi sonuna kadar dökeceğiz" diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise, belediyecilikte işçinin hakkının nasıl korunacağının Çorum'da öğrenilmesi gerektiğini belirterek, "Çorum Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz, işçilerimiz memnun, başkanımız memnun bunun sonunda halkımız da aldıkları hizmetlerden memnun olacak ve bunun içinde bugünkü sözleşme adeta bir şölen havasında gerçekleşiyor" diye konuştu.

Belediye imkanlarını maksimum seviyeye kadar zorlamaları sonucunda görüşmelerin anlaşma ile sonuçlandığını ifade eden Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, "Çalışanlarımızın mağdur olmamaları için belediyenin sahip olduğu bütün imkanlarını sonuna kadar kullandık. İşçilerimiz alın terleri karşılığında hak ettikleri ücreti analarının ak sütü gibi huzur ve mutluluk içersinde harcasınlar. Kaliteli ve güzel işler yaparak buna teşekkür edeceklerine inanıyorum. İnşallah yakın bir gelecekte memurlarımız için yürütülen görüşmeleri de anlaşma ile sonuçlandırırız" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra geçici işçi olarak çalışan ve Hükümetin çıkardığı kanun ile kadro hakkı kazanan 290 işçi adına Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a işçiler tarafından çiçek takdim edildi.

Konuşmaların ardından Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı İbrahim Eceviş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert tarafından sözleşme imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 11:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?