23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

AB destekli projeyle meslek edindiler

Avrupa Birliği (AB) destekli Ahşap Hediyelik Eşya Üreticiliği, El Oymacılığı İş Geliştirme ve Destekleme Projesi kapsamında kursa alınan 82 genç, 5 aylık eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

İskilip Belediye Başkanlığı tarafından hazırlattırılıp Belediye Meclisi'nce desteklenmesi sonucu oy birliği ile kabul edilen Ahşap Hediyelik Eşya Üreticiliği, El Oymacılığı, İş Geliştirme ve Destekleme Projesi, AB Türkiye Temsilciliği, İŞ KUR Genel Müdürlüğü, İskilip Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen 90 bin Euro'luk proje kapsamında kursa alınan İskilipli gençler, sertifika alma ümidi yaşadı. İskilip'te ilk defa yurt dışı kaynaklı ve hibe nitelikli bir proje başarıyla hazırlanıp uygulanırken, kursu başarı ile bitiren 32 genç meslek sahibi olurken diğer kursiyerler de kendilerine iş kurmak için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 5 ay süren bu eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları, düzenlenen törenle teslim edildi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Akçadırcı, Ankara İş-Kur Genel Müdürlüğü yetkilileri, Avrupa Birliği Bölgesel Uygulama Birliğini temsilcileri, Çorum İş-Kur Müdürü Mehmet Döktür ile çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 06:54:08
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 02:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?