16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Halk Eğitim’den 1.8 milyon YTL’lik üretim

İskilip İlçesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun atölyelerinde üretilen ürünlerin satışından yılsonuna kadar 2 milyon YTL'lik ciro hedefleniyor.

İskilip Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Alkan, merkez bünyesinde açılan mesleki, teknik ve sosyal-kültürel kurslarda bir yandan üretim yapılarak kentin ekonomisine katkıda bulunulduğunu, diğer yandan da gençlerin meslek sahibi olmasının sağlandığını söyledi.

Merkezin döner sermaye işletmelerinin cirosunun yılsonunda 2 milyon YTL'yi bulmasını beklediklerini ifade eden Alkan, şimdiye kadar 1 milyon 800 bin YTL ciro elde edildiğini kaydetti.

Türkiye'nin hemen her bölgesine sipariş üzerine mobilya ve ayakkabı ürettiklerini
bildiren Alkan, ayrıca başta derimont, çanta, cüzdan ve kemer olmak üzere deriden imal edilen her türlü ürünün üretimi için çalışma başlattıklarını söyledi.

İstanbul'un Güngören İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü'nün deposunda yıllardır atıl bekletilen derimont, çanta, cüzdan ve kemer dikiminde kullanılan 11 makineyi merkeze getirdiklerini belirten Alkan, ''Bu makinelerin kullanımını öğretecek ustayı da Manisa'nın Salihli
İlçesi'nden getirttik. 20 kursiyerin katılımıyla da kursu açtık'' dedi. Alkan, bu yıl açılan 44
kursta 2 bin 500 kursiyere eğitim verildiğini, kurslara halen 927 kursiyerin devam ettiğini
sözlerine ekledi.

Ali Yağmur Küyük - Kenthaber / İskilip
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 00:58:41
Güncelleme :10 Aralık 2005 Cumartesi 06:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?