2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET
Belediye Sayfaları

AKP İskilip İlçe Kongresi olaylı geçti

Ertelenen kongrede olduğu gibi yine mevcut başkanın seçimi kazanmasına sinirlenen bazı partililer olay çıkardı. Polisin müdahale ettiği olaylar güçlükle yatıştırıldı. 

11 Nisan'da yapılan ilçe kongresinde 367 geçerli oydan 185'ini alan mevcut AKP İlçe Başkanı Fehmi Yağlı, yeniden ilçe başkanlığına seçilirken diğer aday Mürsel Koç ise 182 oy almıştı. Seçimi kaybeden Mürsel Koç tarafından İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazda bazı delegelerin baba adlarının ve doğum tarihlerinin yanlış yazıldığı dile getirildi. İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda parti ilçe teşkilatının delege listesinin oluşumunda nüfus kayıtlarına özen göstermediği, bazı delegelerin kimlik bilgilerinin hatalı yazıldığı tespit edilerek seçimler iptal edilmiş ve İl Kongresi de ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Sancak Düğün Salonu'nda yapılan ve başkan adayları Fehmi Yağlı ile Mürsel Koç'un yarıştığı AKP İskilip İlçe Kongresi gergin bir ortamda geçti. İptal edilen kongrede diğer başkan adayına 3 oy fark atan Fehmi Yağlı, bugün yapılan seçimde ise 28 oy fark atarak başkanlığa yeniden seçildi. Açıklanan sonuçlarda geçerli 366 oyun 197'sini Fehmi Yağlı alırken, diğer aday Mürsel Koç ise 169 oyda kaldı. 375 delegenin oy kullandığı kongrede, 366 oy geçerli sayılırken, 9'u iptal edildi. 8 delegenin çift oy pusulası attığı ve 1 pusulanın ise boş çıktığı bildirildi. 

Sonuçların açıklanmasının ardından Mürsel Koç'u destekleyen partililer ile Fehmi Yağlı'yı destekleyen partililer arasında tartışma çıktı. Kongreye katılan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ile Fehmi Yağlı'ya tepki gösteren taraflara polis müdahale etti. Sandalye atmak isteyen delegelere polis izin vermezken, kongreye katılan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ve İlçe Başkanı Fehmi Yağlı polisin kontrolü altında salon dışına çıkarıldı. 

Mürsel Koç'u destekleyen partililer Belediye Başkanı Orhan Öztürk'e sözlü saldırıda bulunarak istifaya çağırdı.
Yağmur Küyük-Kenthaber/İskilip
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 10:04:55
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 10:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?