2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Gazi GATA'ya sevkedildi

Çorum'un İskilip İlçesi'ne bağlı Çatkara Köyü'nde yaşayan Türkiye'nin hayatta kalan son 3 gazisinden biri olan 106 yaşındaki Ömer Küyük, yatmakta olduğu Çorum Devlet Hastanesi'nden Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, son günlerde sağlık problemleri yaşayan Ömer Küyük, rahatsızlığı artınca yakınları tarafından bir süre önce İskilip Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tetkiklerin ardından Çorum Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Küyük, İntaniye servisinde 3 gün gözetim altında tutulduktan sonra Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi.

Çorum Devlet Hastanesi İntaniye servisinde Dr. İnanç Özel tarafından muayene edilen İstiklal Gazisi Ömer Küyük'ün yapılan tetkiklerinde grip nedeniyle halsiz düştüğü belirlendi. Dr. İnanç Özel, Gazi Küyük'ün sağlığında ciddi bir durumun olmadığını belirterek, "Gazimizin sağlık durumu gayet iyi, bir süre önce geçirdiği grip nedeniyle halsiz düşmüş, gerekli müdahaleler yapıldı. Dinlenmesi için İntaniye Servisi'nde misafir ettik" dedi.

Bir süre öncede Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Ankara'ya davet edilen İstiklal Gazisi Ömer Küyük, yakalandığı grip nedeniyle halsiz düştüğü için Ankara'ya da gidememişti. Halen hayatta olan 3 İstiklal Savaşı Gazisi'nden biri olan Ömer Küyük'ün 8 çocuğundan 36 toruna sahip bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 17:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?