23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

100 yataklı hastane müjdesi

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Sungurlu'ya 100 yataklı bölge hastanesi yapmayı düşündüklerini söyledi. Kafkas, Sungurlu Devlet Hastanesi'nin hizmet veremez durumda olduğunu, onarımının yapımından daha masraflı olabileceğini, hastane arazisini Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devrederek yeni bir hastane yaptırmayı düşündüklerini söyledi.

Kafkas, ''Sağlık Bakanlığı imkanlarıyla yeni hastane 5 yılda tamamlanır. Devlet Hastanesi alanını TOKİ'ye devrederek, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneye ayırdığı ödenekler ve hastane döner sermayesinin katkılarıyla Sungurlu'ya 100 yataklı bölge hastanesi yapmak istiyoruz.'' dedi. Kafkas, Sungurlu Devlet Hastanesi'ni TOKİ tarafından projelendirileceğini belirtti.

Sungurlu'da Toplu Konut alanlarında teknik incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen TOKİ Uzmanı Yusuf Yılmaz, Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif ile birlikte Sungurlu Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Hastane çevresindeki gecekonduları Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde toplu konut alanı içerisine dahil ederek daha sağlıklı ve daha modern bir hastane inşaa edilmesini arzuladıklarını belirten Kafkas, yörelerin kentselleşmesine, daha sağlıklı bir yapının oluşturulmasına ve dar gelirli insanların konut sahibi olmasına katkı sağladığı için TOKİ'yi önemsediklerini kaydetti.

Kafkas, Sungurlu'ya içerisinde ticaret merkezleri bulunan 260 adet konutun TOKİ tarafından yapılacağını söyledi.

Daha sonra Sungurlu'da toplu konut alanında incelemelerde bulunan TOKİ Uzmanı Yusuf Yılmaz, hastane çevresinde tek katlı binalarında hak sahipleri ile anlaşılarak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde TOKİ'ye devrederek alanın genişletilebileceğini kaydetti.

Recep Şeyhoğlu - Kenthaber / Sungurlu
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 14:31:49
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?