17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediyeye müfettiş denetimi

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sokak lambaları ile ilgili bir vatandaşın valiliğe yaptığı şikayet doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş geldiğini ve denetimin sürdüğünü söyledi.

Düzce'de TERRA-1 Projesi kapsamında yapılan cadde ve sokaklara konulan aydınlatmalarda usulsüzlük yapıldığı yönünde yapılan şikayet üzerine Düzce Belediyesi denetimden geçiyor.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kentin cadde ve sokaklarına konulan lambalarla ilgili olarak uzun süredir bir spekülasyon ve sokak dedikodusu yapıldığını belirterek, "Sokak lambalarıyla ilgili olarak valiliğe bir vatandaş tarafından şikayet dilekçesi verilmiş. Bunun üzerine valilik bu konuda bir soruşturma başlatılması için İçişleri Bakanlığından kontrolör talebinde bulundu. Bakanlıktan gelen kontrolör, 1 haftadan beri bu konuyla ilgili incelemelerde bulunuyor. Açıkçası bizim için de çok iyi oldu. Çünkü uzun zamandan beri bununla ilgili bir spekülasyon, sokak dedikodusu vardı. Bunun ortadan kalkması, müfettiş raporuna bağlanması bizim için de çok önemliydi. Müfettiş bir haftadan beri çalışıyor. Sonuç itibariyle gerçek neyse ortaya çıkacak. Düzce merkez ilçe ve beldeleri dahil çok ciddi bir hizmet getirdik.

Alışkanlıklardan kaynaklanan bir takım yanlışlıklar aramak, bizi bir takım yolsuzluklarla töhmet altında tutmaya çalışmak öncelikle bizim şahsımıza yapılmış manevi bir hakarettir. Müfettiş raporu çıktıktan sonra biz de hukuki açıdan çıkan rapor doğrultusunda hakkımızı arayacağız. Şikayet eden vatandaş da buna katlanacak. Hiçbir endişemiz yok, çünkü yaptığımız yanlış bir şey olmadığını biliyoruz.

Elektrik direkleri ile ilgili fiyattaki spekülasyon şundan kaynaklanıyor; yapılan ilk ihale frink sözleşmesi doğrultusunda yapılmıştır. Başbakanlık Proje Uygulama Birimi tarafından işin kontrolü de ihale edilmiştir. Gerek Düzce Belediyesi gerek ilçe belediyeleri ile bu anlamda ekonomik anlamda bir bağıntısız kesintide yoktur. Dolayısıyla bir usulsüzlüğün de olması mümkün değildir. Fakat, bizim yaptığımız ilk ihale asfalt ihalesi olduğu için asfalt müteahhidinin elektrik direkleri ile ilgili daha sonra kendisine alt taşeron bulması zorunluluğu, bu taşeronun da para kazanması icap ettiği için elektrik direkleri biraz pahalıya mal olmuştur. Ama ondan sonraki süreçte aradan asfalt müteahhidi çıkınca, elektrik direkleri daha ucuza mal olmuştur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 14:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?