17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Kardeşim için fidye istediler'

Kolombiya'da, güvenlik güçleri tarafından yapılan kurtarma operasyonu sırasında öldürülen Düzceli Recep Yıldırım'ın ağabeyi Mevlüt Yıldırım, kardeşinin kaçırılarak fidye istendiğini söyledi.

Kolombiya'ya 2002 yılında yerleşen Recep Yıldırım'ın ağabeyi Mevlüt Yıldırım, ailesinin yıllar önce Almanya'ya giderek oraya yerleştiğini belirterek, "Ailem ile birlikte kardeşim Recep de Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşıyordu. Frankfurt'ta tanıştığı Kolombiyalı Sorleymary isimli bayanla evlendi. Sık sık eşiyle birlikte Kolombiya'ya giderlerdi. Yaptığı birikimle Kolombiya'da çiftlik aldı" dedi.

Kardeşinin son olarak 1999'da eşiyle birlikte Düzce'ye geldiğini anlatan Mevlüt Yıldırım, şöyle konuştu: "Kasım 2007'de Recep'in yanına diğer erkek kardeşim Servet gitmişti. 23 Kasım 2007 günü kardeşim Servet'i uçakla dönmesi için havaalanına bırakmış. Bu sırada Servet ile tekrar telefonla görüşen Recep, 'Evi sardılar, beni götürecekler' demiş. Ancak Servet uçakla Almanya'ya dönmüş. Ardından kaçıran kişiler ailemi aramış fidye istemişler. Eşi, kaçıran kişilerle görüşme talep etmiş. Ancak güvenlik güçleri, konuyu kendilerinin halledeceğini söylemiş. Sonra da kurtarma operasyonu sırasında vuruldu. Kaldırıldığı
hastanede hayatını kaybetti."

Mevlüt Yıldırım, kardeşinin cenazesini almak için müracaat ettiklerini, eşi tarafından verilmek istenmediğini de söyledi. Kasım ayından bu yana rehin tutulan Recep Yıldırım, Kolombiya'da Ulusal Kurtuluş Ordusu tarafından rehine kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybetmişti.

43 yaşındaki Recep Yıldırım'ın Medellin yakınlarındaki Santo Domingo'da koyun yetiştiriciliği yaptığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 18:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Öner Cebeci IP: 88.246.163.xxx Tarih : 30.01.2008 19:13:41

Tüm YILDIRIM Ailesine baş sağlığı diliyorum. RECEP YILDIRIM kalbimizdesin