4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Dereli'de zehirlenme!

Giresun'un Dereli İlçesi'nde 81 ilköğretim okulu öğrencisi zehirlenme şüphesi ile Dereli Devlet Hastanesi ve Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Eğriambar Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 81 çocukta dünden bu yana mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve burun kanaması şikayetleri baş göstermesi üzerine Dereli İlçe Sağlık Merkezi'ne bilgi verildi. Buradan köye bir sağlık heyeti gönderilirken, yapılan incelemede çocukların durumlarının ciddi olduğu belirlendi. 

Çocuklar Dereli Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınırken, durumları ağır olan çocuklardan 22'si Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Çocukların hafta sonu zirai ilaçlama yapılan bahçelerde yedikleri meyvelerden zehirlendikleri tahmin edilirken, İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HASAN GÖKÇEOĞLU: "ÖĞRENCİLERİN TARIM İLACINDAN ZEHİRLENDİĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ" 

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Gökçeoğlu, Dereli İlçesi Eğriambar Köyü İlköğretim Okulu'ndaki 81 öğrencinin tarım ilacından zehirlendiğinin tahmin edildiğini söyledi. 

Dr. Gökçeoğlu, yaptığı açıklamada, Eğriambar İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 175 öğrenciden 81'inin bulantı, baş ağrısı, dikkat eksikliği, kas ağrısı ve burun kanaması şikayetleri ile Dereli ve Giresun Kale Devlet Hastanesi ile Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri'nde tedavi altına alındıklarını belirtti. 

Öğrencilerin ilk yapılan muayenelerinde besin veya sudan kaynaklanan bir zehirlenmenin söz konusu olmadığını ifade eden Dr. Gökçeoğlu, ilk bulgulardan hareketle zehirlenmelerin tarım ilaçlarından kaynaklandığının tahmin ediğini vurguladı. Okulun bulunduğu alanın etrafında fındık bahçelerinin içerisinde bulunduğunu, bahçelerde de ilaçlı mücadele döneminin başladığını aktaran Dr. Gökçeoğlu, "Besin veya sudan dolayı zehirlenmenin olduğunu tahmin etmiyoruz. Ancak ilk bulgulardan yola çıkarak çocukların zehirlenmelerinin tarım ilaçlarından kaynaklanmıştır. Öğrenciler ilaçlı bahçelerden çilek ve erik gibi meyve yemiş olabilirler" dedi. 

Öğrencilerden durumları ağır olanın bulunmadığını dile getiren Dr. Gökçeoğlu, "Öğrencilerimizin tedavileri Giresun ve Dereli İlçesi'nde bulunan çeşitli hastanelerimizde sürüyor. İçlerinde ağır olan hasta bulunmuyor. Tetkikler sonucunda elde edeceğimiz bulgularla kesin zehirlenmenin kaynağını belirleyeceğiz" diye konuştu. Dr. Gökçeoğlu, öğrencilerin tedbir amaçlı olarak hastanelerde bu akşam tutulacağını, tedavilerinin ardından yarın taburcu edebileceklerini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 20:40:55
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 20:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?