7
Haziran
2024
Cuma
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Antep fıstığı yüzleri güldürüyor

Şebinkarahisar İlçesi'nde, deneme süreci olumlu sonuçlanan Antep fıstığı üretiminin bölgede geliştirilmesini sağlamak için 13 dekar alana kapama bahçe oluşturulduğu bildirildi.

Tarım İl Müdürü Muzaffer Hakyemez, yaptığı açıklamada, 1987 yılında bölgede yabani Menengiç ağaçlarının aşılanarak Antep fıstığı üretiminin deneme çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Hakyemez, 15 yıldır bölgede sürdürülen çalışmaların olumlu sonuçlar vererek, Antep fıstığının Şebinkarahisar ilçemizde üretilmesinin mümkün olacağının belirlendiğini ifade etti.

İlçede deneme amaçlı olarak aşılanan ağaçların 2 yıldır meyve vermeye başladığını aktaran Hakyemez, Tarım İl Müdürlüğü olarak Antep fıstığının üretiminin yaygınlaşması için çalışmalarımıza hız verdiklerini dile getirdi. Müdürlük olarak, ilçede fıstık yetiştiriciliğinin gelişimi sağlamak için 13 dekar alana kapama bahçe oluşturulduğunu kaydederek, "İlçede sürdürülen çalışmalar sonucu 2 bin Menengiç ağacına 9 bin 500 adet göz aşısı yapıldı. Ekim ayında da ilçe kaymakamlığının da katkıları ile Gaziantep'den aşılı tüp fıstık fidanları getirterek, 13 dekar alana kapama bahçe tesis edildi" dedi.

Hakyemez, ilçe halkının Antep fıstığı yetiştiriciliğine olan ilgilerinin her geçen gün arttığını belirterek, "Şebinkarahisar halkına Antep fıstığı yeni gelir kapısı oluşturacak. Eğer yeterli ilgi olursa Şebinkarahisar, Türkiye'nin en büyük fıstık yetiştiriciliğinin yapıldığı bölgeler arasındaki yerini kısa sürede olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 15:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?