19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Meryem Ana Manastırı'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Mürsel Bostancı, Anadolu'da ender görülen mimari özelliklere sahip Meryem Ana Manastırı'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Bostancı, yaptığı açıklamada, Şebinkarahisar İlçesi'nin 11 kilometre doğusunda Kayadibi Köyü sınırları içerisinde bulunan Meryem Ana Manastırı'nın milattan sonra 481-490 tarihleri arasında yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Sümela Manastırı'na benzerliği ile dikkat çeken manastırın sarp bir kayalığın tam ortasına, oyularak yapıldığını ifade eden Bostancı, "Manastırın kuzeyinde ayazma, güneyinde de çeşme bulunuyor. Kademeli olarak üç teras halinde yapılan manastırın girişinde tonozlu mekanlar bulunuyor. Manastırın ikinci bölümünde hücreler, güneyinde de 8 metre uzunluğunda büyük hacim yer almaktadır. Üç nefli ve bazilikal planlı olan manastır, ortada yüksek kubbeye sahip. Meryem Ana Manastırı bu özellikleriyle Anadolu'da ender mimariye sahip yapılardan birisi" dedi.

Anadolu'da ender görülen mimari özelliklere sahip Meryem Ana Manastırı'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığını vurgulayan Bostancı, "Öncelikle manastıra giden yol elden geçirilecek. Ardından manastır restore edilerek, bölge ve ülke turizmine kazandırılacak" diye konuştu.

http://www.ajanstr.net/haber.php?idZ=899
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 12:29:45
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 14:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?