18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Şebinkarahisar'ın il olma mücadelesi devam edecek

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve koşullar iletişim mekanizmasının işlevliğine, her ne kadarda teknolojik gelişim hızlı olsada bundan istifade etmeyi güçleştirsede, mevcut imkanlar dahilinde haberdar edebilme ve edinilebilmenin önemi güngeçtikçe artmaya devam etmekte.

Şebinkarahisar’lı aydınlar 1933 yılında alınan il’lik hakkının geri verilmesi konusunu bir iade-i itibar konusu yapmış ve bu amaçla kamuoyu yaratmaya ve etkin faaliyetlerde bulunmaya yönelmiştir. Vakıf ve derneklerin koordine bir şekilde Ankara’ya yapılan enişte ziyaretleri sesinin bir nebze daha gür çıkmasına yol açsada, yine ülkenin içinde bulunduğu borç ve faiz yükü yerel yönetim kanunlarınada başka bir perspektifle bakılan hizmet anlayışına yol açmasının önünü açmaya yönelinmiştir. Ülke gündeminde, bir çok ağır sorunların çözümüne yönelenler bu sorunların kaynağında yatan hızlı göç ve yoksulluğu görmemektedir. Çoğrafi konumu itibariyle çok hızlı bir göç olgusu ile karşı karşıya olan Kuzeydoğu Anadolu yöresi, kelkit vadisi ve civar ilçeler tamamen kaderine terkedilmişlikle başbaşa kalmıştır. Yönetim nereden yapılırsa yapılsın mal ve hizmet üretiminin olmadığı hiç bir bölgenin kalkınması beklenilemez. İstihdamı artırmada ön şart olan yatırım kanallarının açılması konusu, yönetimlerin değil yatırımcıların cezbedilmesi ile sağlanabilir. Burada halkın bilinçlendirilmesi konusu önemli bir yer tutsada bu bilincin uyanması ile birlikte yatırımcı ile devlet’in elele vererek pazar oluşumunu sağlamasıda önemlidir. Pazarların Ekonomiye katkıları ile o yörenin kalkınması hedefinde tekrar yeni yatırımlarla sürecelikte sağlanmalıdır.

Halkın bilinçlenmesinden kastedilen Sanayici ve İşadamları ile çalışanlarının elele vererek işin ifasında karlılığı ile bu yönde alınması gereken önlem ve kararları uygulamadaki kararlılıktır. Şebinkarahisar’ın değerli işadamları, sanayicileri ve esnafı memleketinden uzak illerde yatırım yapanların, piknikkent gördükleri yöreleri içinde daha çok duyarlı olmaları beklenmektedir. Başta Vakıflar olmak üzere buna bağlı dernekler bilimsel platformlarda paneller ve sempozyumlar düzenleyerek yöre hakkında bilimsel sunumlara zemin hazırlamalı ve fiiliyata geçirmelidir. Bu konuda en ciddi adımı atan www.sebinkarahisar.com yerel internet sitesi kurucusu Avukat Hakan Arif Ayık, en son 2003 yılı mayıs ayında İstanbul’da düzenlediği panelle kamuoyuna çok güzel mesajlar verilmiştir. Devamı ve katkıların daim olmasını diliyoruz. Kendisine bu konuda yardım ve desteklerini esirgemeyen değerli bilim adamlarımız olması Şebinkarahisarlıları mutlu ederken, muhalefet eden kişi ve kurumlarında çıktığı gözden kaçmamıştır ve üzüntü uyandırmıştır. İnternet sitesini son bir yıldır aktive etmeyen Sayın Ayık, en görüşmemizde internet sitesini harekete geçireceğini bildirmiştir.

Şebinkarahisar için hiç bir parti ayrımı yapmadan, tek hedefte kalkınmada yatırımlarda önünün açılması için her Şebinkarahisarlı gönül birlikteliğini eyleme geçirerek katkılarıyla çaba harcayanlara destek olmaları hepimizin arzusudur. Memleketimin kalkınması ve önünün açılması için maddi bakımdan yetersiz olmama rağmen bir çok platformlarda köşe yazılarımla ve iletişimle, her alanda sesini duyurmaya çalışmaktayım. Bizden sonra gelecek nesillerimize karşı vicdanen rahat ve huzurlu olabilmek gerektiğinde yanıt verebilmek için her birey önce kendini iyi sorgulamalıdır.” Ben bu gün memleketim için ne yaptım” diye, İnanıyorumki bu sorulara yanıt verebildiğimizde bahçedeki çiçekler daha gür ve canlı açacaktır. Hepimiz bir bahçıvan olamayız ama yağmasakta gürlesek yeter. Tek başına çıkan ssei kimseler duymuyor, öyleyse hep birlikte ses çıkaralım. Bu memleket hepimizin.

Sağlıcakla kalın..

http://www.guvengurbuz.com.tr.tc

guvenin@turkiyeonline.com

 

Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 23:43:59
Güncelleme :30 Eylül 2004 Perşembe 08:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?