7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİM GURURU

Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, merhum ağabeyinin adının verildiği yurdun açılışında, "Ağabeyimin bugünü görmesini çok arzu ederdim" dedi

ÖMÜR AVCI TURGAY İPEK HAYATİ YALÇIN Gümüşhane DHA

Aydın Doğan Vakfı tarafından Milliyet gazetesinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası kapsamında yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı.
Törene katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "En çağdaş toplum, insanlarının yüzde yüzü eğitim görmüş toplumdur. Bu hedefe ulaşmak için çalışıyoruz" dedi. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, merhum ağabeyinin adının verildiği yurdun açılışında, "Ağabeyimin bugünü görmesini çok arzu ederdim" diye konuştu.

'Eğitim gönüllülerine teşekkür'
Çiçek, şöyle konuştu:
"Sorun adına hangi taşı kaldırırsanız altından yeteri kadar eğitim veremediğimiz çıkar. Ülkenin en temel problemi eğitimdir. Makas açık, delik büyük, yama küçük. Kapatmak zor olduğu için, Sayın Aydın Doğan gibi insanlar eğitime destek veriyor. Bu katkılar her türlü takdirin üzerindedir. 
Sayın Doğan'ın şahsında tüm eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğümüz yerle alakamızın kesilmemesi önemli. Sayın Doğan iyi bir hemşeri, iyi bir Kelkitli."
Kelkit'e her gelişinde heyecan yüklü olduğunu belirten Aydın Doğan ise şunları söyledi:
"Aranızda olmaktan son derece mutluyum. Bu öğrenci yurdunun yapılacağı zaman rahmetli ağabeyim Hüsrev Doğan'a, 'Bu yurda senin ismini koysak' dediğimde, 'Kararı sen ver' dedi, ama gözlerinde ışıltı vardı. O, Kelkit'i daha çok severdi. Bugünü görmesini çok arzu ederdim."

'Seferberlik başlattık'
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, iki yıl önce Türkiye'de bir seferberlik başlattıklarını belirterek şunları kaydetti:
"Bu, Türkiye'nin çağdaşlaşma seferberliğiydi bizim için. Çağdaş toplum olmanın önünde iki temel engel vardır. Biri toplumdaki eğitim düzeyinin düşük olması, diğeri de cinsiyet ayrımı. Biz kız çocuklarının eğitimine ve meslek sahibi olmalarına çok önem veriyoruz. Türkiye bunu başardığı takdirde hedeflediği çağdaşlık seviyesine ulaşacaktır. İstanbul Beylikdüzü'nden Şırnak'a kadar, Milliyet ekibi olarak 24 tane kız yurdunun açılışını gerçekleştirdik. Okumayan tek kız çocuğumuz kalmayana kadar bunun peşini bırakmayacağız."
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Biz de 'Haydi Kızlar Liseye diye bir çalışma başlattık. Önümüzde çıkan en önemli sorunlardan biri barınma sorunuydu. Bunu da sayın Aydın Doğan'ın katkılarıyla çözdük" dedi.

Törene kimler katıldı? 

Açılışa Cemil Çiçek, Aydın Doğan, Hanzade Doğan Boyner, eşi Osman Boyner ve Vali Enver Salihoğlu'nun yanı sıra, AKP Gümüşhane milletvekilleri Yahya Doğan ve Kemalettin Aydın, AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Doğan Holding CEO'su Nebil İlseven, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, CNN Türk İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Taha Akyol, Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, kampanya Genel Koordinatörü Nilgün Yorgancılar Erekli, AD Vakfı İdari Koordinatörü Gündüz Alpman katıldı.

Kürtün'de kızlar sıcak yuvalarına kavuştu

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yaptırılan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, 100 kız öğrenciye sıcak bir yuva olacak.... 

Aydın Doğan Vakfı tarafından Milliyet gazetesinin, "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası kapsamında Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yaptırılan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, önceki gün düzenlenen törenle açıldı.
Törene, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kürtün Kaymakamı Ozan Gazel, Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Eğitim Koordinatörü Gündüz Alpman, kampanya Genel Koordinatörü Nilgün Yorgancılar Erekli katıldı.
"Aydın Doğan Vakfı, demokrasinin vazgeçilmez bir yönetim şekli olduğuna, güçlü ve çağdaş toplumun, evrensel değerlere saygılı, sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunacak çağdaş nesiller yetişmesi ile mümkün olduğuna inanır ve bu yönde çalışır" diyen Fetvacı, şöyle devam etti:

'Başarı öyküleri'
"Kız öğrencilerimizin, kendilerine verilen bu imkânları en iyi şekilde kullanacağına ve eğitimlerini tamamlayarak başarı öyküleri yaratacaklarına inanıyoruz. Atatürk, kadınlara çağdaş bir dünyada, özgürce yaşama ve çalışma, seçme ve seçilme haklarının hepsini verdi. Türk kadınları da inanıyorum ki, bu olanakları kullanmaya devam ederek çağdaş dünya liderleri içinde yerini koruyacaktır."
Salihoğlu da, "Ülkenin gelişmesinde eğitimin çok önemli bir yeri var. Eğitimin önemini fark ederek bu yönde yatırım yapan Aydın Doğan Vakfı'na ve onun kurucusu Sayın Aydın Doğan'a çok teşekkür ediyorum. Hem Milliyet gazetesinin 'Baba Beni Okula Gönder' hem de valiliğimizin 'Haydi Kızlar Liseye' kampanyaları, eğitimde yurtlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldığında bu tür yurtlara ihtiyaç daha fazla olacaktır" dedi.
Salihoğlu, eğitime katkılarından dolayı Aydın Doğan Vakfı'na bir teşekkür plaketi verdi. Plaketi vakıf adına Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı aldı.

2 yıl içinde 19 yurt tamamlandı

Milliyet gazetesinin 23 Nisan 2005'te başlattığı ve 24 kız yurdunun yapımını üstlendiği kampanya çerçevesinde bugüne kadar 19 kız yurdu tamamlandı. 5 bin 805 kız çocuğuna 25 milyon YTL'yi aşan burs verildi. 100 öğrenci kapasiteli Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nda bilgisayar odası, kütüphane, yemekhane, etüt salonları ve plazma TV'ler bulunuyor.

Doğan: Kızlarımızın başarısı tek dileğimiz

Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Aydın Doğan'ların çoğalmasını diliyorum" dedi

Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve beraberindekilerin katıldığı törenle açıldı.
Törende konuşan Çiçek, Doğan'ın iyi bir Gümüşhaneli olduğunu belirterek, "Eski bir söz vardır, 'İnsan odur ki, koymalı dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.' Aydın Doğan'ın başka işadamlarına da örnek olmasını, Aydın Doğan'ların çoğalmasını diliyorum. Nüfusun büyük bölümünün 20 yaşın altında olduğu bir ülkede, bu büyük bir servettir. Eğer bu nüfusu iyi yetiştirirsek büyük bir gücümüz olur" dedi.

'Kızlara öncelik'
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eğitim ve öğretime katkı yapmak için proje araştırması aşamasında kız öğrencilerin erkeklere oranla okula gitmekte çok daha fazla zorluk çektiğini gördüklerini ve eğitime yatırımlarını bu kanala kaydırdıklarını belirtti.
Doğan, "Açtığımız yurtlarda kalan kız öğrencilerimizin başarılı olarak ülkemize yararlı insan haline gelmeleri tek dileğimizdir" dedi.
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner de şunları söyledi:
"Hepimizin tek dileği daha iyi bir hayat tarzı elde etmek. Sağlıkta, hukukta ve daha birçok alanda, daha iyi hizmet almak istiyoruz. Bunun tek yolu da gençleri daha iyi eğitmekten geçiyor. Refahın önündeki tek engelin eğitimsiz toplum olduğuna inanıyorum. Kız çocuklarına, bugüne kadar okula gönderme ve eğitim yönünden haksızlık yapıldığı için, biz de projelerimizde kız öğrencilere öncelik tanıdık."
Köse Belediye Başkanı Nusrettin Kesler, Aydın Doğan ve Cemil Çiçek'e birer teşekkür plaketi verdi. 100 öğrenci kapasiteli olan ve 75 öğrencinin konakladığı yurdu gezen Çiçek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerle sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Aydın Doğan, "Hepinizden iyi notlar bekliyorum" dedi.

'Okumayan tek kız kalmayana kadar'

AKP Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, "Bir eğitimci olarak hayatımın en heyecanlı günlerinden birini yaşıyorum. Bu eserlerin Gümüşhane'ye kazandırılmasında emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Okumayan tek kız çocuğu kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edelim" dedi. AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın da "Gümüşhane'nin en önemli kaynağı insandır. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 17:21:58
Güncelleme :28 Ekim 2007 Pazar 17:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?