30
Nisan
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yabani tavşan kulakları açtı

Gümüşhane'nin kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Kent Ormanında yabani tavşankulağı çiçekleri açtı.

Türkiye'nin kuzeyinde yetişen ve kış aylarında açan birkaç bitkiden birisi olan yabani tavşankulağını bölgeye foto-safari düzenleyen fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

Normal şartlarda önceki yıllarda kar altında bulunan bölgede bu yıl havanın kurak geçmesi nedeniyle kardan eser bulunmazken, fotoğrafçılardan Emre Saka, güzel havadan istifade ederek fotoğraf çekmek için çıktıkları bin 830 metre rakımdaki bölgede bu çiçekle karşılaştıklarını söyledi.

Ağaçlar altında, yamaçlarda, nemli ve gölge yerlerde renkli minik çiçekleriyle kendini fark ettiren yabani tavşankulağının soğuk havalara dayanaklı olduğunu belirten Saka, doğal yaşam alanlarında korumakla yükümlü bitkiler arasında yer alan çiçeği fotoğrafladığı için Mutlu olduğunu söyledi.

Çiçeğin en belirgin özelliğinin kalp veya böbrek şeklindeki yaprakları olduğunu, beş parçalı olan çiçeklerinin beyaz, pembe ya da koyu pembe renkte olabildiğini kaydeden Saka, kendisinin fotoğrafladığı çiçeğin pembe renkte olduğunu belirtti.

Aslen Malatyalı olduğunu fakat 9 yıldır Gümüşhane'de yaşadığını dile getiren Saka, çiçeğin kokusunun da çok güzel olduğunu belirterek, doğa fotoğrafçılığı yönünden açık hava müzesi gibi olan Gümüşhane'nin sürekli sürprizlerle dolu bir şehir olduğunu sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:45:08
Güncelleme :15 Şubat 2014 Cumartesi 18:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?