7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

"Haydi kızlar liseye" kampanyası

Gümüşhane Valiliğince, ''Haydi Kızlar Liseye, 8 tamam 12'ye devam'' kampanyası başlatıldı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilköğretim sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik kampanya başlattıklarını belirterek, projenin kız çocuklarını ve toplumu eğitimin önemi konusunda bilinçlendirmek, anne ve babaların kız çocuklarını liseye göndermeye yöneltmek olduğunu söyledi. 

Proje ile kız öğrencilerinin liseye devam etme oranını yüzde 100'e çıkarmak istediklerini kaydeden Vali Salihoğlu, “Çağımız bilgi çağıdır. Bilgi toplumunun temeli olan aileyi çok önemsemeliyiz. Çağdaş bilgilerle donanmış, milli ve manevi değerlerle barışık, aile bireylerini yetiştirmede kızlarımızın eğitimini asla göz ardı edemeyiz. Bu amaçla kız çocuklarımızın en az orta öğretim düzeyinde eğitim almaları sağlanmalıdır” dedi. 

Vali Salihoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Eğitim ve Öğretim, Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır. Devlet maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla bursalar ve başka yollarla gerekli yardımları yapmaktadır. Eğitimin ilk aşamasını ve belki de en önemli temel yapısını anneler gerçekleştirmektedir. Bu yönüyle anneleri, insanlık tarihinin gerçek mimarları ve aile yuvasının ilk öğretmenleri olarak değerlendirmek yerinde olacaktır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu aydınlık nesli yetiştireceklerin anneler olacağı dikkate alındığında, yarınların anneleri olacak kızlarımızın eğitilmesi daha da önem arz etmektedir. 

Araştırmalar kadınların eğitiminin insan gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Eğitim almış bir kadın, kendi sağlığı ile çocuklarının beslenme, hastalıklardan koruma, aşı eğitim konularında daha bilinçli ve duyarlı davranarak hem kendisinin hem de çocuklarının hayatta kalma şanslarını artırmaktadır. Ayrıca, kadının eğitimli olması, aile içi ilişkilerde daha çok söz sahibi olmasını sağlayacak ve diğer alanlarda da cinsiyetler arası eşitsizliğin azalmasına yol açacaktır. Kız çocukların eğitimini sağlamanın somut bir yolu, kız çocuklarının eğitiminin önemi konusunda toplumu bilinçlendirmek ve anne babaları kız çocuklarını liseye göndermeye ikna etmektir.”
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 10:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?