7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

12 yıllık yol çilesine isyan

Gümüşhane’de yapımına 12 yıl önce başlanan ve hala bitirilemeyen İkisu-Şiran karayolunun bahar ayları ile birlikte çamur deryasına dönmesi, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İkisu-Şiran Karayolu'nun 25’nci kilometresinde bulunan Gümüşkaya köyünde bir basın açıklaması yapan yaklaşık 20-25 kişilik grup yol için gönderilen ödeneklerin yetersiz olması nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

Vatandaşlar adına bir açıklama yapan Torul’a bağlı Gülaçar köyü muhtarı Yüksel Yalçın, çalışmaların başladığı 1996 yılından günümüze kadar 16 köyün bulunduğu vadiden geçen yolda sıkıntılar olduğunu söyledi.

Yalçın, açıklamasında “Bu yolu en az kış aylarında günde 100, yaz aylarında ise 500 araç kullanıyor. Ayrıca bu yolun bir başka özelliği de İç Anadolu’yu Karadeniz bölgesine bağlayan en kısa yol olmasıdır. Bugün Şiran ilçemiz bizlerin sigortası durumundadır. Tarım ve ekonomide bu bölge için çok önemlidir. Şiran yolunu buradan geçiriyorsun ama açık olmadıktan sonra biz ekonomik olarak çok güçlük çekeriz.

Şu an biz sadece yolun bir bakımını istiyoruz. En azından çamur olan bölgelere stabilize malzeme dökülerek iyileştirilmesini ve yol için gerekli ödeneğin bakanlıktan çıkarılmasını istiyoruz. Gerekirse ilimizde çözemediğimiz meseleleri Ankara’ya bakanlığa kadar ileteceğiz” dedi.

Gazetecilerle birlikte açıklamanın yapıldığı Gümüşkaya köyüne gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün ise 12 yıl önce ihale edilen yolun bir kısmının bitirildiğini fakat tamamlanamayan bölümlerin çok vahim durumda olduğunu dile getirdi. Bu yolun hassasiyetinin ve öneminin Gümüşhane kamuoyunca çok iyi algılanamadığını düşündüğünü ifade eden Özgün, yolun biran önce tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal aydurmuş IP: 88.233.155.xxx Tarih : 21.03.2008 11:37:34

on altı senedir ilk defa sayın yüksel yalcın beyin feryadını duyuyorum inşallah diger muhtarlarda sesini cıkarır dibeklili C, AYDURMUŞ