8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

13 kuruluş maden arıyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane’nin yer altı kaynakları açısından çok zengin bir yapıya sahip olduğunu belirterek “Halen 13 kuruluş maden arama çalışmalarını sürdürüyor. Maden Teknik Arama Kurumu’nun ilimizdeki çalışmaları ise bize mutluluk veriyor.” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yaptığı açıklamada, ilim yer altı zenginliklerinin çok yüksek bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Vali Salihoğlu, il genelinde 13 kişi ve kuruluşun maden arama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Bu konuda MTA teknik elemanlarının arama çalışmaları ise bize ayrı bir mutluluk vermektedir.”diye konuştu.

Madenin, Gümüşhane’nin geleceği için çok önem taşıdığını dile getiren Vali Salihoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “İlimizde çeşitli maden hakkı alan kuruluşlar var. Bizdeki kayıtlara göre 13 tane maden hakkı alan kişi ve kuruluş bulunuyor. Ayrıca küçüklü büyüklü taş ocakları ve mermer ocaklarını da bu rakamın içerisine katarsan 20 kadar şirket ve kuruluş ilimizde maden hakkına sahip olduğu ortaya çıkıyor. Bu şirketler içerisinde üç şirket çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bunlardan, Koza Altın Madencilik A.Ş. ile Gümüştaş Madencilik altın, Dedeman Madencilik ise sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alınması bizleri de memnun ediyor. Önümüzdeki yıl Koza Altın Madencilik ile Gümüştaş’ın üretime başlayacak olması ilimizde istihdam açısından önemli bir gelişme olacaktır. Şu anda teknik kadroları da dahil olmak üzere 180 insanımıza istihdam sağlanmış bulunulmaktadır. Bu ilimiz için önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Yapılan çalışmalar sonrası madencilik sektörümüz aktif hale gelince yeni istihdam alanları oluşacaktır.”

Vali Salihoğlu, “Maden Teknik Arama Kurumu teknik elemanlarınca ilimizdeki çalışmaları bizlere mutluluk vermektedir. Yaptıkları çalışmalar ile yeni yeni tespiti yapılan ve kayıt altına alınan maden alanları ilimize başka yatırımcıları da çekecektir. Maden ruhsatı için başvuruların sayılarını artıracaktır. Gerek maden aramada ve gerekse işletmeye geçildiğinde ilimizde geniş bir istihdam alanı oluşacağını tahmin etmekteyim. Madencilik sektörü ilimiz için önemli bir sektör olacaktır” açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?