6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

19 Mayıs coşku ile kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 89. Yıldönümü Gümüşhane'de törenlerle kutlandı.

Kutlamalara, Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Vali Salihoğlu’nun şeref defterine bayramla ilgili yazdığı görüşlerin okunması ile başlandı.

Çelenk sunma törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Kutlama törenlerine daha sonra Yenişehir Stadyumu'nda devam edildi. Buradaki törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Salihoğlu, Jandarma Komutanı Yiğit ve Belediye Başkanı Canlı vatandaşların ve halkın bayramını kutladılar.

Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’ın günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu belirtti.

Yıldırım:“19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz” dedi.

Program Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanına öğrenciler tarafından çiçek takdim edilmesi, resim, şiir, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları gösterileri ve geçit töreni ile devam etti.

Resmi geçitten sonra kız ve erkek öğrenciler tarafından kompozisyon hareketleri, 70 kişilik bando gösterisi, jimnastik hareketleri ve sporcuların gösterileri yapıldı. Programın final kompozisyonunda Türk Bayrağı canlandırıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 17:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?