7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

216 okul kiraya verilecek

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde kapalı bulunan 216 İlköğretim okulunu kiraya verecek.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, yaptığı açıklamada il merkezi ve ilçelerde bulunan kapalı ilköğretim okul, lojman ve bahçeleri; 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 76. maddesi gereğince il özel idaresi bütçesinin 3365 sayılı faslına gelir, ilköğretim okulları bütçesinin bina yapımı ve küçük onarım ihtiyaçları tertibine gider kaydedilmek üzere, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kiraya verileceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, kiralama işleminden sonra, tüm onarım giderlerinin kiracıya ait olacağını, ihtiyaç duyulması halinde boşaltılacağını ve amacı dışında kullanılmayacağını ifade ederek; “Giderleri köy muhtarlığı tarafından karşılanması şartıyla sosyal-kültürel etkinliklerde kullanılan okul ve lojmanlar kiraya verilmeyeceğinden bu yerlerin kiralanması için talepte bulunulmayacaktır.

Kiralanacak yerler isteğe bağlı olarak bir yıllık, beş yıllık, on yıllık ve onbeş yıllık olabilecektir. Aynı yer için birden fazla isteklinin olması durumunda 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü kiraya verilecektir. Tek istekli durumunda ise komisyonun belirleyeceği muhammen bedel üzerinden yapılacak artırıma göre sözleşme yapılarak kiraya verilecektir. Kiralama işlemleri Valilik veya kaymakamlıkça görevlendirilecek İl ve ilçe Milli Eğitim Müdür yardımcısı, şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyonca yapılacaktır. Halen kirada olan kiracı sözleşmesinin yenilenmesi için ilgili müdürlüğe başvuracaktır. Aksi halde bu yerin boş olarak düşünüleceğinden başkasına kiraya verilebilecektir. Kiralama isteğinde bulunanların kiralamak istediği yerin bağlı bulunduğu il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine dilekçe ile baş vuracaklardır. Dilekçe ekinde,ikametgah ilmühaberi, telefon numarası,sabıka kayıt örneği ve nüfus cüzdan fotokopisi bulunacaktır. Kiralama işlemi yapılacak sözleşmeden sonra uygulamaya konulacak ve kiralama işlemleri 14 Ağustos 2008 tarihinde başlayacak.“ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 16:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?