8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

22 kadın 52 bin fidan dikecek

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sonbahar dönemi ağaçlandırma çalışmaları başladı. Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, 330 bin adet sarıçam ve yalancı akasya fidanının dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Merkeze bağlı Yitirmez köyünde sonbahar dönemi fidanlama çalışmalarına başladıklarını belirten Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürü Hayretti Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2007 Yılında 370 hektarlık alanda erozyon kontrollü amaçlı sarıçam ve yalancı akasya dikimini başlattık. İlkbaharda 670 bin fidan diktik. Sonbaharda da bunu 1 milyona tamamlayacağız. Çalışmalarımızı merkeze bağlı Yitirmez köyünde başlattık.

Burada 500 hektarlık sahaya dikilecek fidan sayısı 52 bin adet sarıçam fidanıdır. Fidan dikimi 22 köylü kadın tarafından gerçekleştirilecek. Kendilerine diktikleri fidan sayısına göre günlük 25-30 YTL ödeme yapılacak. İhale Kanununu bize verdiği yetkiye göre kendilerine ihalesiz fidan dikimini yaptırıyoruz. Orman köylüsüne ihalesiz iş verebiliyoruz.” Geçmiş yıllarla birlikte Gümüşhane’de yapılan fidan dikim çalışmaları hakkında da bilgi veren Müdür Yıldırım, “8 bin hektarlık alana bu güne kadar 4 milyon sarıçam ve yalancı akasya dikimini gerçekleştirdik” dedi.

Fidan dikimi yapan köylü kadınlar ise “Hem fidan dikiyor hem para kazanıyoruz. Ailemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu nedenle çok memnunuz” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 14:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?