5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

24 köyde kar temizliği yok

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, "Kış mevsiminde kimsenin yaşamadığı köy yollarımızı açmıyoruz ancak köy muhtarı ya da o köyde yaşayan bir vatandaşın 'köyümden bazı şeyler alacağım' talebi olursa yolu açıyoruz" dedi.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminde il genelinde 24 köy yolunda kar temizleme çalışması yapmadıklarını söyledi.

Merkez ilçeye bağlı Sargınkaya, Kılıçören, Yukarı Yuvalı, Beşoba, Alçakdere, Arslanca, Örenler, Düğünyazı, Kelkit'te Yarbaşı, Kozoğlu, Oğuz, Kömür, Yeşilyurt, Cemallı, Uzunkol, Gürleyik, Devekurusu, Kuşluk ile Kürtün ilçesine bağlı Sapmaz, Beytarla, Tilkicek, Aktaş, Yukarı Karadere ve Damlı köyleri olmak üzere 24 köyde yaşayan vatandaşların, kışın kent merkezi ile başka illere gittiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu köylerimiz kış mevsiminde tamamıyla boşalıyor. Yüksek kesimlerdeki köylerimizi vatandaşlarımız adeta yayla olarak kullanıyor ve kış mevsimi yaklaştıkça, kent merkezlerine göç ediyorlar. Bu nedenle bu köylerimizde kış mevsiminde ikamet eden olmuyor. Yaşayan kimse olmadığı için kış mevsiminde kar temizleme çalışması yapmıyoruz ancak köy muhtarı ya da bir vatandaşın 'köyümden bazı şeyler alacağım' başvurusu olması halinde o köyün yolunu açıyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı 18:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?