7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

3 bin fidan dikildi

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Oylumdere köyü arazisine 3 bin fidan dikildi.


Oylumdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından temin edilen fidanların dikimi için tören düzenlendi.

Törene Köse Kaymakamı Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Halit Doğru, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İlçe Özel İdare Müdürü Muzaffer Vural, İl genel meclisi üyesi Şinasi Taşdemir ve vatandaşlar katıldı.


Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Olgun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, merkezi İstanbul-Bağcılar’da bulunan derneğin üyelerinin de katkıları ile 10 bin YTL’ye alınan 3 bin adet fidanı, köyün yakınındaki yamaca diktiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Köyümüzün çöl olmaması için, gelecek nesillere güzel bir miras ve yeşil bir Oylumdere bırakmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ağaçları diktiğimiz bölgede gerekli sulama tertibatını da kurarak, ağaçların kuraklık nedeni ile de zarar görmesini engelledik. Bu etkinlikte bizlerden desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamımız Metin Esen’e teşekkür ediyorum.”


İlçe Kaymakamı Metin Esen ise Oylumdere köyü derneği üyelerinin İstanbul’dan buralara gelip bu fidanları dikmesinin takdire şayan bir iş olduğunu belirtti. Kaymakam Esen, kaymakamlık olarak Oylumdere ve diğer köylerin bu tip faaliyetlerini destekleyeceğini söyleyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?