7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

3 şenlik bir arada

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet, 4. kuruluş yıldönümü ve Bahar Festivali açılış törenleri yapıldı. Üniversite bu yıl bin 188 öğrenci mezun etti.

Üniversite kampüs alanında düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışacaklarını belirterek, “Öğrencilerimizin hepsi Gümüşhanelidir ve Gümüşhane’yi en güzel şekilde temsil edeceklerdir.” dedi.

Okuldan mezun olan öğrencilerin Gümüşhane ile bağlarını koparmayacaklarını kaydeden Vali Mayda, “Okuldan mezun olan öğrencilerimizi bugün ilimizden uğurluyoruz. Ancak bu uğurlama fiziki bir uğurlama. Öğrencilerimizin Gümüşhane Üniversitesi ile olan bağlantıları elbette devam edecektir. Gümüşhane Üniversitesi kimliğini, vasfını iyi bir şekilde temsil edecekler ve inşallah okulu bitirmekteki başarılarını iş dünyasına atılarak kamu görevi ve özel sektördeki çalışmalarında iyi bir şekilde temsil edecek ve başaracaklardır” diye konuştu.
Rektör Günaydın da, 4. yaşına giren üniversitenin çok onurlu bir günü yaşadığını dile getirerek, öğrencilerin öğrencilik döneminde hayal kırıklığı yaşamış olabileceklerini fakat üniversitede kurdukları ve yarından itibaren gerçekleştirmek için uğraşacakları hayallerin yitirdiklerinden daha fazla olduğunu düşünmediğini söyledi.

Günaydın, şöyle konuştu: “Bugün, hem sizler hem de bizler mutluyuz. Sizler, GÜ diplomalarınızı alacağınız için, bizler ise, sizlere almaya gönüllü olduğunuzdan daha kapsamlı bir öğretim ve bundan sonraki hayatınızda başarılı olmanızı sağlayacak olan bir formasyon verdiğimiz için mutluyuz. Geleceğiniz için sürekli öğrenen bireyler olmayı ilke edinmelisiniz ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Hayatınızda bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar sizlere yeni bir kapı aralayacak veya eğitim alanında ya da başka bir alanda yeni bir hayata başlayacaksınız. Bu gün alacağınız diploma hayatınız için önemli bir araçtır. Başarıya giden yolda diplomanızın yararını göreceksiniz. Ancak, başarıya ulaşmanızda diplomanızdan daha çok gerçek yararını göreceğiniz şeylerin üniversitede aldığınız eğitim, formasyon, edindiğiniz değerler ve hoş görü, kendi kendine öğrenebilme ile karşıdakine saygı gibi yetilerin ve daha da önemlisi özgüvenin olduğunu unutmayınız”

Mezun olan öğrenciler adına konuşan okul birincisi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeynep Akbulut ise, hedeflerinden hiçbir zaman şaşmayacaklarını belirterek, “Durmadan, yılmadan istediğimiz hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Devletimize ve milletimize faydalı bir birey olmak için uğraşacağız. Önümüzde çok engeller olduğunu biliyoruz ama bunları azimle ve kararlılığımızla aşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Akbulut, ailesiyle birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. Törende daha sonra Hanede Dans grubu halk oyunları gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterilerinin ardından okulu başarıyla tamamlayan bin 188 öğrenciye diplomaları ve dereceyle bitiren öğrencilere Vali Mayda ve beraberindekiler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Tören, öğrencilerin diploma yemini ederek keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Etkinlikler kapsamında bugün akşam saatlerinde uçan fener gösterisi, havai fişek gösterisi, Zeynep Dizdar konseri, DJ Canlı Performans ve Grup Seksendört konserleri düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2012 Perşembe 18:10:52
Güncelleme :7 Haziran 2012 Perşembe 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?