7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

33 yıl sonra minaresine kavuştu

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yitirmez Köyü camisine hayırsever iş adamı Halit Kandal tarafından yapılan minare düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane’nin merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Yitirmez köyü camisine aynı köylü işadamı Halit Kandal tarafından minare yapıldı. Kandal tarafından yapılan minare düzenlenen törenle hizmete açıldı. Minarenin açılış törenine Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz, iş adamı Kaya Büyükbayraktar, davetliler ve köylüler katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, hayır kurumlarına emek veren kaynak aktaran herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Hayır işi yapmak herkese nasip olmaz. Bazı vatandaşlarımız hayır işlerinde biraz cimri davranıyorlar ama bazıları ise ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışıyorlar. Hayır kurumlarına yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Bizde belediye olarak bu camimize parke taşı veriyoruz. Çevre düzenlemesinde bizimde katkımız olsun.” dedi.

Köy Muhtarı Selahattin Yıldız ise, 1974 yılından beri köylerinde cami bulunduğunu fakat minarelerini olmadığını belirterek, bu eksikliği aynı köylü işadamı Halit Kandal, sayesinde telafi ettiklerini kaydetti. Muhtar Yıldız, şunları söyledi: “Köyümüzde bulunan camimizin minaresi yoktu. Bu eksiklik bizler için büyük bir eksiklikti. Köy halkımızın yardımları ile bu minareyi yaptırmamız mümkün değildi. Köyümüzün işadamlarından Halit Kandal ile yaptığımız görüşmeler sonucu minaremizi kendisine yaptırdık. Allah razı olsun. Büyük bir eksiklik gördüğümüz minaremiz sayesinde yapıldı.”

Yapılan konuşmaların ardından caminin minaresi açılırken, açılışın ardından törene katılanlara yemek verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 11:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?