6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

40 yıllık mükelleflere plaket

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin tüm kesimlere benimsetilmesi için 1990 yılından beri her yıl kutlanmakta olan vergi haftası etkinlikleri Gümüşhane’de de başladı.

Bu yıl 25 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan “19.Vergi Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak İl Defterdarı Sedat Ayyıldız ve beraberindeki heyet Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Vergisi ödenmiş kazancın kutsal olduğunu belirten Vali Enver Salihoğlu yaptığı konuşmada; “Devletin temel gelir kaynaklarından biri olan vergiler yine halkın ihtiyaçlarının karşılanmasın için devletin, gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülükler arasında yer almaktadır. Devletin kaynak yaratmada Doğal kaynaklarının yetersizliği vergiyi zorunlu hale getirmektedir. Devletin topladığı vergiler karşılığında en iyi şekilde hizmet sunması ise vatandaşlarına karşı görevleri arasında yer almaktadır.”dedi.

Vergi haftası nedeniyle daha sonra Gümüşhane'de 40 yıldan uzun bir süredir vergi mükellefi olan esnaflara plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?