7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

400 bin fidan toprakla buluşuyor

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce il genelinde erozyona açık bölgelere 400 bin fidan dikiliyor.


İl Çevre Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, Zigana Dağı yolu boyunca erozyona açık bölgelerde yalancı akasya ve sarı çam fidanı dikiminin devam ettiğini söyleyerek, mevsim sonunda 400 bin fidanın Kürtün, Torul, Şiran ve Kelkit ilçelerinde tespit edilen alanlara dikileceğini ve geçmiş yıllarla birlikte 9 bin hektarlık alanda 4.5 milyon adet yalancı akasya ve sarı çam fidanı dikiminin gerçekleşeceğini belirti.

İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün fidan dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Gümüşhane Valisi Enver
Salihoğlu, "Türkiye topraklarının yüzde 27'si ormanlarla kaplıdır ancak, ormanlarımızın yaklaşık yüzde 50'si bozuk niteliktedir. Bu sebeple bozuk ormanlarımızı rehabilite etmek ve erozyona açık alanları da fidan dikerek topraklarımızın ormanlarla kaplanmasını sağlamak için ağaçlandırma çalışmalarına önem vermekteyiz. Bugünün dünyasının en önemli hedefi, hem insanların temel ihtiyaçlarını karşılayan hem de doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini sağlayan bir sistem kurmaktır. Ormanların geçmişte esas
olarak odun üretimi için yönetildiği düşünülürken, çevre ve kirlilik problemlerinin artışıyla birlikte ormanın diğer fonksiyonları önem kazanmaya başladı. Bu eğilimin sonucu olarak, toprak ve su koruma amaçlı ağaçlandırmalar, son yıllarda daha büyük önem kazanmaya başladı. Hedefimiz bu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 01:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?