3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

6,85 trilyon ödenek köylere gidecek

Gümüşhane Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer, "Hizmete siyaseti sokmayacağız" dedi. Gümüşhane Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Yusuf Özgün ile birlikte Gümüşhane Valiliği Özdenoğlu Kültür ve Sanat Evi’nde bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda meclisin aldığı kararları 16 madde halinde açıklayan Yılmazer, İl Özel İdaresi’nin 2004 yılı gelir-giderlerinin onaylandığını söyledi. Devlet Planlama Teşkilatı’ndan 6 trilyon 85 milyar liralık ödenek sağlandığını da açıklayan Meclis Başkanı Yılmazer, "Ancak bu parayla mevcut işlerimizin yüzde 60’ını ancak yapabileceğiz. 322 köy muhtarından aldığımız ihtiyaç listesi doğrultusunda, her köye eşit davranarak zaman içinde sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Köye Yönelik Hizmetler Birliği’nin yol ağı kontrol numaralarının belirlenmesi, değiştirilmesi ve yeni kontrol numarası verilmesi için MHP’li bir üyenin seçildiğini belirten Yılmazer, "Bu da bizim hizmete siyaseti sokmayacağımızın işaretidir. Başkan kaldığım süre içerisinde hizmete asla siyaseti sokmayacağız" diye konuştu.

Şiran İlçesi’ne bağlı Yeşilbük Beldesi’nde iki kişinin boğularak hayatını kaybettiği Kızlar Göleti’nin etrafının çevrilmesi için Devlet Su İşleri’yle irtibat kurulduğunu ifade eden Yılmazer, kamulaştırmalarda, kira alımlarında, ihalelerde hukuki sorunları çözmek üzere sözleşmeli avukat çalıştırılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 14:50:56
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?