3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

63 yaşında okur-yazarlıkla gelen mutluluk

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kursuna 800 kişinin katıldığı belirtildi. İl genelinde yapılan taramalarda 800 kişinin okuma- yazma bilmediği tespit edildiği bildirildi.

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Kalaycı, ’Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan kurslarda bin 251 kişinin okuma-yazma öğrendiğini söyledi. Gümüşhane genelinde yapılan taramalarda 800 kişinin okuma- yazma bilmediğinin tespit edilmesi üzerine kurslara bu yıl da devam edildiğini belirten Kalaycı, "Kursa devam eden 800 kişiden 700’ü 65 yaşın üzerinde. Bizim hedefimiz 14-44 arası yaş grubudur. Ancak bu grup dışında olup da okuma-yazma kursuna katılmak isteyenleri de kursa alıyoruz" dedi.

Bu yıl açılan okuma-yazma kurslarında tepegöz kullanıldığını ifade eden Kalaycı, "Kurslarda tepegöz kullanarak kursiyerleri daha kısa sürede okur-yazar yapıyoruz. Birinci kademede kursiyerlerimiz okuma ve yazmayı öğreniyor. İkinci kademede ise beşinci sınıfa kadar olan bilgileri öğretiyoruz. Başarılı olanlara belge veriyoruz. Belgeyi alanlar isterlerse açık ilköğretim okullarına devam edebiliyor" diye konuştu.

Kursiyerlerden 63 yaşındaki Sallı Alp ise, "Dünyada neler varmış. Görüp öğrenmek lazım. Burada adeta çocukluğumu yaşıyorum. Çok mutluyum, okuma yazmayı öğrenmek 63 yaşında kısmetmiş. Kursu açanlara şükran borçluyuz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 19:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?