6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

8 kadın daha okuma yazma öğrendi

Gümüşhane’de “Ana Kız Okuldayız” projesi kapsamında Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursunu bitiren 8 kursiyere belgeleri düzenlenen bir törenle verildi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Kalaycı, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurs öğretmenleri, idareciler ve kursiyerler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Gümüşhane il genelinde yapılan alan taramaları kapsamında bin 85 kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini söyledi.

Okumaya yazma bilmeyen bu kişilerden 371’inin halen kurslara devam ettiğini belirten Baş, önümüzdeki eğitim öğretim yılında okuma yazma bilmeyen diğer kursiyerlerinde kursa alınacağını ifade etti.

Okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlerden Nuran Demir ise yaptığı konuşmada “Okumak, yazmak benim için hayata yeniden dönmek oldu. Bu kursa katıldığım ve okuma ve yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum.”dedi.

Ana Kız Okuldayız projesi kapsamında düzenlenen okuma yazma kursu belge töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, Cumhuriyet’in ilanından bugüne sürekli okuma yazma kampanyalarının düzenlendiğini belirterek, “Zaman geçtikçe bunun önemi daha fazla fark edilince annelerimize öncelik verdik. Önce onlara okuma yazma öğreteceğiz, çünkü anneler hem ev yönetiminde, hem çocukların yetiştirilmesinde çok önemliler. Okumak artık en hayati, en gerekli bir ihtiyaç haline gelmiştir Çünkü çevremizde olup bitenleri değerlendirebilmemiz okuma bilmeyle orantılıdır. Kursu bitiren kursiyerleri kutluyorum.”diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Gümüşhane il genelinde yapılan ve üç ay sürecek olan kurslarda 371 kursiyer 1. Kademe Okuma Yazma kursuna halen devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:58:46
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 00:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?