6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

ABD'li hocalar pestil serip herle yedi

Amerika’dan Gümüşhane’deki yaz okuluna gelen öğretim görevlileri Theresa Howlett ve Christie Withlock özel bir pestil firmasına ait üretim tesislerinde, pestil serip herle yediler.

Gümüşhane Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Little Rock Arkansas Üniversitesi (ABD) işbirliği ile Gümüşhane Fen Lisesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cebeli Yaz Okulunun ABD’den gelen öğretim görevlileri önce önlüklerini giyip sonra pestil serdiler.

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Yöre Pestil adlı firmanın tesislerini gezen Howlett ve Withlock firma yetkilisi Muammer Taş’tan bilgi aldıktan sonra tezgahın başına geçerek pestil serdiler.

İlk olarak tesislerde çalışanları izleyen Howlett ve Withlock daha sonra süzgeçli kepçeyi ellerine alarak pestili kendileri serdiler. Kadife bez üzerine serilen sıcak pestil herlesinin hemen kuruduğunu öğrenen Howlett ve Withlock hızlı hızlı işlerini tamamladılar. Daha önceden serilmiş olan pestili bezden çıkararak katlayan misafirler daha sonra enerji deposu fındıklı sıcak pestil herlesi yediler.

Arkansas Üniversitesi öğretim görevlileri Theresa Howlett ve Christie Withlock’a gezilerinde okul müdürü Nusret Bulut eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 22:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?