7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Aç kurt seferberliği

Gümüşhane’de son günlerde aç kurtların köylere kadar inmesi üzerine Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, aç kurtların vatandaşların canına ve malına zarar vermemesi için yüksek kesimlere atık et bırakıldığını söyledi. 

Gümüşhane’de halen kar kalınlığının 50 santimetrenin üzerinde olan yüksek kesimlerde aç kalan kurtların köylere kadar inmeleri üzerine Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün bir dizi önlem aldığı bildirildi. Alınan önlemler hakkında bir açıklama yapan Müdür Hayrettin Yıldırım, ekipler tarafından yüksek kesimlere aç kalan kurtlar için atık et bırakıldığını söyledi. 

Müdür Yıldırım, “İlimizin yüksek kesimler hala kar ile kaplı. Kar kalınlığı 50 santimetrenin üzerinde olan bölgelerimiz var. Bu kesimlerde yaşayan kurtlar aç kalınca köylere kadar indikleri ihbarını aldık. Müdürlük olarak ilimizdeki kasaplardan ve mezbahaneden temin edilen atık etler ekiplerimizce kırsal alanlara bırakılmaktadır. Ekipler, araçların çıkamadıkları yerlere ise atık etlerin konulduğu poşetlere bağladıkları iplerle birlikte kar üzerinde kaydırarak yüksek kesimlere bırakmaya çalışıyorlar” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 15:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurullah KURT IP: 88.231.130.xxx Tarih : 29.03.2007 19:50:26
bende bir gümüşhaneli olarak bu habere antalyadan okuyarak vakıf olmaktayım.Gerçekten çok duyarlı ve sosyal dayanışması güçlü olan bir memleketim olduğu için gurur duyuyorum.saygılarımla