7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Afet konutları hızla yükseliyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Özcan Mahallesinde yapımı devam eden 116 dairelik afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, yüklenici firma yetkilisi Hüseyin Bayraktar ve diğer yetkililerle birlikte ilk olarak şantiye alanında bilgi alan Vali Mayda, daha sonra bölgede yapımı devam eden 3 blokluk inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bölgede 3 blok halinde devam eden inşaat alanının yanısıra bir bloğunda farklı bir yerde yükseldiğini kaydeden Vali Mayda, 116 konuttan 113’ünün hak sahiplerine ait olduğunu ve konutların Kasım ayı sonlarında teslim edileceğini söyledi.
Yeşil alanı ve otoparkı ile modern inşaat teknolojisi kullanılarak yapılan konutların 2+1 formatında 85 metrekare olarak yükseldiğini dile getiren Vali Mayda, tünel kalıp tekniği ile yapılan binaların 2 günde bir kat yükselebildiğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE’DE AFET NEDENİYLE HAK SAHİP OLUP BEKLEYEN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK”

Hızlı yapılmasının yanında, düzgün ve sağlam olmasına da önem verdiklerini kaydeden Vali Mayda, “Merkez ve ilçelerimizdeki hak sahipleri binalar bittikten sonra evlerini teslim alacaklar. İlimiz açısından güzel bir çalışma oldu. Bu konutlar ve Kelkit ilçesi Bindal köyünde ki konutlar tamamlandığı zaman Gümüşhane’de afet nedeniyle hak sahibi olup ta bekleyen vatandaşımız kalmayacak. Geçmişten günümüze bu sorun tamamen çözülmüş olacak. 1960 yılından beri hak sahibi olanlar vardı. Bütün hak sak sahipleri evlerine kavuşmuş olacak.” dedi.

Bir daha tabi afet olmaması temennisinde bulunan Vali Mayda, devletin bu tür konularda üzerine düşeni yapmak zorunda olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İnşallah yenilerine ihtiyaç olmaz. Beklentimiz şu: Konutlar dağıtıldıktan sonra vatandaşlarımızın bunları yedek kiralık konut olarak görmemeleri. Evlere yerleşmelerini istiyoruz. Kendi can güvenlikleri açısından tehlikeli olan konutlarda oturmamalarını istiyoruz.”

Vali Mayda, hak sahiplerinin konutlarını teslim aldıktan 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklarını ve 18 yıl boyunca faizsiz her yıl eşit taksitlerde ödemelerin gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Yapılan konutlar için Kürtün ilçesi Günyüzü köyünden 11, Karaçukur köyünden 67, Üçtaş köyünden 12, Aşağı Karadere köyünden 4, Demirciler köyünden 7, Merkez Çamlıca Mahallesinden 2, Torul Aksüt köyünden 4 ve Harmancık köyünden 1 olmak üzere toplam 113 afetzede hak sahibi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 6 milyon 244 bin Lira bedelle ihale edilen konutların inşaatı 25 Nisan 2011 tarihinde başlamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:36:19
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 18:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?