6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Ağız ve diş sağlığı merkezine tadilat

Gümüşhane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bir süredir devam eden tadilat çalışmalarında sona gelindi. Yılbaşına kadar tamamlanması planlanan çalışmaların ardından Merkezdeki sıkışıklık giderilerek, vatandaşların daha rahat bir ortamda muayene olmaları sağlanacak.


Gümüşhane Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Gülfem Işık, merkezin Karşıyaka mahallesinde bulunan hizmet binasının ilk başlarda sadece iki katını kullanabildiklerini ifade ederek, binadaki Aile Hekimleri ve Ana Çocuk Sağlığı ünitelerinin taşınmalarının ardından 5 katlı binanın tamamının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılacağını söyledi.


Yaklaşık bir aydır devam eden tadilat çalışmalarının yılbaşına kadar bitmesini planladıklarını söyleyen Başhekim Işık, yapılan tadilatın ardından, hizmet binasına yemekhane ve yeni üniteler ekleneceğini belirterek, “Merkezimizde vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunuyoruz. Yani personelimiz sabah 8’den akşam 4’e kadar çalışıyor. Bu nedenle yemekhane ihtiyacımız vardı. Yaptığımız tadilat çalışmaları ile kurum bünyesine bir de yemekhane de kazandırıyoruz.” dedi.


8 doktorla hizmet veren merkezin bir doktorun askere gitmesi nedeniyle 7 kişiyle hizmet verdiklerini ifade eden Işık, yapılan tadilatın ardından bakanlıktan yeni doktor talebinde bulunduklarını, merkezin kurulurken de 10 ünite ile kurulduğu için doktor sayısını 10’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Işık açıklamasına şöyle devam etti: “Protez laboratuarımız şuanda sıkışık çalışıyor, tadilatın ardından onu rahatlatacağız. Röntgen birimimiz yoktu, şimdi onu da kuracağız. Mevcut ünitelerimizden daha teknolojik olan yeni üniteler aldık onları kuracağız. Yeni bir röntgen cihazı aldık, şimdiye kadar Gümüşhane’de çekilmeyen ve Trabzon’a sevk ettiğimiz bazı hastalarımızın röntgenlerini artık burada çekeceğiz. En son sterilizasyon ünitemiz kaldı onun için de proje yaptırdık. Çevre illerdeki Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde biel olmayan bu ünite ile hizmet kalitemizi daha da arttıracağız. Bu ünitenin ardından merkezimizde pek çok konuda hiçbir eksik kalmayacak.”


Belli bir zaman öncesine kadar merkezde protez yapamadıklarını da dile getiren Işık, artık hem kurum bünyesinde çalışan diş teknisyenleri aracılığı ile hem de dışarıdan hizmet alım yolu ile protez yaptıklarını söyledi. Işık, merkezde yapılan protezlerin haricinde hizmet alımı yolu ile 6 ayda 883 tane protez yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 10:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?