2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Ağlatan öpücük

Gümüşhane’de Gazipaşa İlköğretim Okulu’nca düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri, bayrağa saygı şölenine dönüştü.

Okul bahçesini Türk bayraklarıyla süsleyen öğretmen ve öğrenciler, davul-zurna eşliğinde saatlerce halay çekip, yakılan ateşin üzerinden atladı. Okulun 3B sınıfı öğrencisi Gülçin Ayaz’ın Atatürk Büstü yanındaki Türk bayrağını öpmesi ise herkesi duygulandırdı.

Okul Müdürü Aydın Kural, şenliğe tüm öğrencilerin coşkuyla katıldığını belirterek, "Okulumuzun halk oyunları ekibinde bulunan öğrenciler, yöresel kıyafetlerle bayrağımız altında halay çekti.

Küçük yaşlarına rağmen bizlere birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler. Okul bahçesini bayraklarla donatmak için çevre okullardan da bayrak alarak okulumuzun bahçesine yüzlerce bayrak astık. Öğrencilerimiz, Türk bayrağına yapılan saygısızlığa karşı ’Bayrak bizim canımız, kanımızdır. O bizim en kutsal varlığımız’ dercesine coşkuyla birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 12:45:29
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 19:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve nur şen IP: 88.228.17.xxx Tarih : 1.02.2009 14:10:49

Bende çok duygulandım yaptığı şey çoooook güzel bir şey di bende GAZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNA GİDİYORUM arkadaşımızın bayrağı öpmesi bizi ve tüm türkiyeyi duygulandırdı