6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

AK Parti'de seçim hazırlıkları

AK Parti Gümüşhane İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sami Pehlivan, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti ortak kimliği üzerinde politika üreten herkesin kendilerinden beklenen yüksek sorumluluk ve özveri içinde hareket etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.


SKM Başkanlarına yönelik AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda seçim stratejileri üzerinde Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya başkanlığında bir araya geldiklerini hatırlatan Sami Pehlivan, yerel yönetimlerde Türkiye'yi baştan başa kuşatan AK belediyecilik misyonuna Gümüşhane'nin de dahil olması için gerekli koşulların tümüyle hazır olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pehlivan, AK Parti'nin millet iradesiyle siyaset sahnesine çıkmış bir parti olmasının teşkilatlara yüklediği sorumluluğun niteliğini tümüyle şekillendirdiğini vurgulayarak, Aralık ayı sonuna doğru AK Parti Gümüşhane Merkez Belediye Başkanlığı ile tüm ilçe ve belde belediye başkan ve İl Genel Meclisi adaylarının kesinleşeceğini söyledi.


Gümüşhane'nin seçim sathına adım adım girdiğini ifade eden Pehlivan, 30 Mart sabahı ortaya çıkacak iradenin milletin tercihi olacağını vurguladı. Millete rağmen siyaset yapılamayacağını kaydeden Pehlivan, 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 61 gibi devasa bir güç katan Gümüşhane halkının bu kez 29 Mart'ta gönlünde yatan AK belediye başkanıyla yeni bir hizmet sürecine gireceğini söyledi.


Pehlivan, "AK Parti, şunun, bunun partisi değildir, bilakis halkımızın bizzat içinden doğmuş bir partidir. Bu partinin kapıları dün olduğu gibi bugün de, yarın da millete sonuna kadar açık olacaktır. Birliğimiz millet için, adalet için, kalkınma için ve her şeyden önemlisi ebedi kardeşliğimiz içindir. Bu parti ne aldatan olmuştur, ne de aldanan. Gümüşhane'miz AK Parti'nin 6 yılık iktidarı sürecinde her alanda büyük ve kapsamlı yatırımlara sahne olmuştur.

Gümüşhane'nin geleceğinin şekillenmesiyle
sonuçlanacak 29 Mart mahalli seçimleri önemli bir dönüm noktası olacaktır. Çağdaş ve vizyoner projelerin hayata geçirilmesiyle ilimiz kaybettiği yılları çok kısa bir zaman içerisinde geri alacaktır inşallah. Belediyecilik konusunda adeta bir marka olan AK Belediyecilik, bir takım talihsizlikler nedeniyle Gümüşhane'mizde bir sıla özlemine dönüşmüştür. Sağduyulu ve hizmeti esas alan beklentileriyle aziz halkımız, duygusal birtakım boş söylemleri elinin tersiyle itecek ve belediyeciliği de iktidar nimetleriyle
buluşturacaktır.

AK Parti belediyeleri ile yönetilen bölge illerimizde yaşanan büyük dönüşüm ve değişim inşallah Gümüşhane'de de hayata geçecek ve şehrimiz 5 yıl içinde kendisine has kimliği olan çağdaş ve tercih edilebilir bir il konumuna yükselecektir. Gümüşhane için zorunlu olan kentsel dönüşüm projelerimiz, olmazsa olmazımızdır. AK Belediyecilik ile Gümüşhane değer kazanacak ve bundan herkes kazanacaktır" dedi.

Birtakım söylentilerle seçmen üzerinde yönlendirme girişimlerine de sert bir dille tepki koyan Pehlivan, aday adaylığı sürecinin demokratik bir atmosfer içinde tamamlanması için gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.


Teşkilat olarak tarafsız olduklarını dile getiren Pehlivan, "Biz aday adaylığı sürecinde her arkadaşımıza karşı eşit mesafedeyiz. Ne genel merkezimizin ne de bizim kimseye verilmiş bir sözümüz yoktur. Aday adaylığı sürecinin demokratik teamüller doğrultusunda tamamlanması için gereken her şey yapılıyor. Bilindiği gibi kamu kurumlarından aday olmak isteyenler için istifa süreci Pazartesi günü mesai bitiminde sona eriyor" ifadelerini kullandı.


Yıkan değil yapan, çökerten değil ihya eden, göz boyayan değil sahici hizmet üreten bir anlayışla hareket ettiklerini kaydeden Pehlivan, her yönüyle gelişmiş bir Gümüşhane için seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını dileyerek açıklamalarına son verdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?