2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Akdeniz seralarına Gümüşhane gübresi

Gümüşhaneli iş adamı Hakkı Gündüz Organize Sanayi Bölgesi(ne (OSB) kurduğu organik gübre fabrikası ile 80 ton yaş tavuk gübresinden 20 ton organik gübre üretiyor.

Gümüşhane OSB’de 500 metrekarelik alanda 300 milyar lira harcayarak üretime geçen fabrikada 10 işçi istihdam ediliyor. Fabrika sahibi Hakkı Gündüz, babası Recep Gündüz’ün merkez ilçeye bağlı Çamlıköy Köyünde bulunan tavuk çiftliğinden aldığı yaş tavuk gübrelerini herhangi bir katkı maddesi kullanmadan organik gübre üretimi yaptığını belirterek, "80 ton yaş gübreden günde 20 ton organik gübre üretiyoruz. Ürettiğimiz gübreleri 5,10,15, 20 ve 25 kiloluk torba ve paketler halinde başta ilimiz olmak üzere Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun illerine kilosu 200 - 250 bin lira (20 - 25 YKr) arasından satıyoruz. Akdeniz Bölgesindeki seralara da önümüzdeki günlerde organik gübre satışına başlayacağız. Adana, Antalya ve Mersin illerindeki sera sahipleri ile bağlantılarımızı kurduk" dedi.

Ürettikleri organik gübrenin kültür mantarı yetiştiriciliği ile çiçekcilikde de kullanıldığını söyleyen Hakkı Gündüz, "Bu amaçla İzmir ilimiz başta olmak üzere batı illerimizle de temas halindeyiz. Talep çok. Çok olmasının nedeni de herhangi bir kimyasal madde kullanmadan sadece tavuk gübresinden üretim yapılmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Hakkı Gündüz, tek eksiklerinin eleme ve paketleme sistemi olduğunu ifade ederek, "Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda eleme ve paketleme sistemini de kuracağız. Şimdilik eleme işini toprak elekleri ile yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 12:11:01
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?