7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

AKP: Oyunuz 'evet' olsun

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, 21 Ekim Pazar günü yapılacak referandumla halkın Cumhurbaşkanı'nı seçme imkanına kavuşacağını belirterek, vatandaşları referandumda "Evet" oyu kullanmaya çağırdı.

Referandumla Türk halkının kendi Cumhurbaşkanı'nı kendisinin seçme imkanına ulaşacağını söyleyen Özgün, "21 Ekim Pazar günü çıkacak olan 'Evet'le Cumhurbaşkanı'nın seçiminde milletimiz söz sahibi olacaktır. Bu partiler üstü bir konudur. Sadece sol kesimin karşı çıktığı referanduma, milletimizin büyük çoğunluğunun 'Evet' demesi çoğu kesimlere mesaj olacaktır" dedi.

Gümüşhaneliler'e 22 Temmuz seçimlerindeki gibi referanduma büyük katılım göstererek "Evet" oyu kullanmaları yönünde çağrıda bulunan Özgün, "Milletvekillerini seçebilen bir millet, Cumhurbaşkanı'nı da seçebilmelidir. Bu da ancak referandumda Anayasa değişikliğine 'Evet' diyerek gerçekleşecektir. Bu şekilde demokratik bir rejimin daha da güçlenmesi sağlanacaktır.

Halkımızın tercihlerine güvenmeyen, halktan korkarak kaçanlar, halkımıza saygı duymayanlar, demokratik bir siyaset yapmış sayılmazlar. Halkımız bunlara prim vermedi, vermeyecektir. AK Parti olarak bize güvenen, istikrar isteyen, gerçek demokrasi diyen milletimizden 21 Ekim Pazar günü yapılacak olan referandumda da bizi yalnız bırakmamalarını ve bize güvenmelerini istiyoruz. Bu Anayasa değişikliğiyle Türkiyemiz demokratik ve sağlam temeller üzerine oturmuş olacak, kaoslara son verilecek, son söz milletin olacaktır. Anayasa değişiklik paketi halkımıza daha çok söz hakkı verecek ve gelecekte daha demokratik bir Türkiye olmasını sağlayacaktır.

Gümüşhaneliler'i, tıpkı 22 Temmuz seçimlerinde olduğu gibi 21 Ekim Pazar günü de aynı şekilde ve aynı yerde oy kullanmaya, 'Evet' demeye davet ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?